Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Odehráli jsme to jako tým, chválil po premiéře Mrsić

Premiéra v dresu fotbalového SK Dynamo České Budějovice se mu povedla na výbornou. Pomohl porazit slavnou Spartu Praha, výrazně se o to postaral ve 47. minutě, kdy si Costu doslova namazal na chleba a Lukáši Poučkovi přihrál na vítěznou branku. Nová posila Matej Mrsić byl po zápase oprávněně spokojen, prokázal, že i čeština mu jde velmi dobře.

Hned dva dny po příchodu do Dynama se chorvatský záložník zapojil do přípravného zápasu. A rozhodně nezklamal. „Jsem v Dynamu teprve dva dny, přestup se uskutečnil opravdu rychle. Ale zatím jsem tu spokojen,“ říkal po utkání, ve kterém obstaral asistenci na vítěznou branku. „Mám z nahrávky radost, ale odehráli jsme všichni dobré utkání a vážíme si výhry,“ svěřil se Matej Mrsić.

První zápas v dresu Dynama odehrál na levém kraji zálohy, v 75. minutě ho vystřídal Rychnovský. „Na první zápas to bylo velmi dobré, dařilo se nám. Využili jsme šance, které jsme měli a dokázali jsme utkání dotáhnout do vítězného konce.“ Proti Spartě se Mrsić postavil potřetí v kariéře a poprvé ze zápasu odešel vítězně. „Sparta je velký klub, o motivaci jsme měli postaráno. Šli jsme do zápasu s tím, že nemáme co ztratit a podařilo se,“ podotkl s úsměvem.

V kabině Jihočechů se Chorvat zatím rozkoukává. Ze spoluhráčů se zná jenom s Petrem Javorkem, se kterým působil v Táborsku. „S Petrem jsem hrál půl roku, jinak se s nikým neznám. To teprve přijde.“ Na seznamování bude mít dost času na soustředění v Třeboni, kde ve středu čeká černobílé souboj právě s jihočeským Táborskem.

Autoři | Foto skcb.cz | Zdroj skcb.cz

Štítky Matej Mrsić, SK Dynamo České Budějovice, Praha, Petr Javorek, okres Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odehráli jsme to jako tým, chválil po premiéře Mrsić  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.