Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Cenný skalp v přípravě, Dynamo si poradilo se Spartou

Ve čtvrtém přípravném utkání si fotbalisté SK Dynamo České Budějovice připsali velice potěšující výhru. Na Střeleckém ostrově před zraky téměř dvou tisíc diváků porazili AC Sparta Praha 2:1, když se z penalty trefil Jiří Kladrubský a vítěznou branku obstaral Lukáš Pouček. Už zítra hraje Dynamo další přípravný zápas v Linci.

Přátelské utkání se Spartou na Střeleckém ostrově začalo vlažně. Ani jednomu z týmů se nedařilo kombinovat, územní převahu měli Pražané. První vážnější šanci měli sparťané v sedmé minutě. Po rohu hlavičkoval Štetina, ale pouze do míst, kde stál brankář Křížek. V osmnácté minutě padla první branka. Za vápnem natáhl Lukáš Vácha a někdo z domácích si srazil střelu do vlastní sítě – 0:1.

Po půl hodině hry mohlo být vyrovnáno. Z dobrých třiceti metrů natáhl ke střele Patrik Čavoš a jeho nádherný pokus skvělým zákrokem vytáhl Milan Heča. Vyrovnání přinesla 36. minuta. Ivo Táborský byl ve vápně faulován a byl nařízen pokutový kop. Toho se chopil Jiří Kladrubský a bezpečně proměnil – 1:1. V závěru měl ještě šanci Mustedanagič, ale Křížek chytal ve velké formě.

Už na začátku druhého poločasu šlo Dynamo poprvé v zápase do vedení. Velkou hrubku vyrobil Kaya a Jihočeši mohli pelášit do brejku. Ten vyřešil Mrsić krásnou zasekávačkou, posunul míč na Lukáše Poučka, který trefil odkrytou branku – 2:1. Šancí na vyrovnání měla Sparta dost, častou překážkou byl výborně chytající Křížek. Poradil si s pokusem Chvátala, Kaya hlavičkoval zblízka nad.

Neprosadil se ani Ristić, když po přímém kopu trestuhodně přestřelil branku. V posledních minutách se značně zhoršilo počasí, hrálo se na podmáčeném terénu a Spartě se nedařilo zatlačit na soupeře. Křížek musel ze vzduchu sebrat několik centrů, ale vedení už si Budějovičtí pohlídali. V přípravě tak mohli slavit cenný zisk výhry nad silnou Spartou.

SK Dynamo České Budějovice - AC Sparta Praha 2:1 (1:1)

Branky: 36. Kladrubský (pen.), 47. Pouček – 18. Vácha. Rozhodčí: Jílek - Němec, Novotný. Diváků: 1 841.

České Budějovice: Křížek – Řezáč (46. Havel), Kladrubský, Novák (75. Fišl), Helešic – Čavoš, Javorek (75. Čermák) – Wermke (46. Šplíchal), Pouček (57. Švantner), Mrsić (75. Rychnovský) – Táborský (46. Gebert)

AC Sparta Praha: Heča – Chipciu (46. Chvátal), Štetina (46. Costa), Kaya, M. Frýdek (64. Civič) – Vácha (64. Kulhánek) – Vukadinovič (64. Ben Chaim), Kanga (46. Stanciu), Mustedanagič, Vatajelu (46. Ristič) – Pulkrab (64. Šural)

Autoři | Zdroj skcb.cz

Štítky SK Dynamo České Budějovice, AC Sparta Praha, příprava, skalp, Jiří Kladrubský, Střelecký ostrov, Linec, Lukáš Vácha, Patrik Čavoš, Milan Heča, Ivo Táborský, Tal Ben Chajim

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cenný skalp v přípravě, Dynamo si poradilo se Spartou  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.