Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Budějcké Dynamo zahájilo přípravu. David Horejš je trenérem s vykřičníkem, ale neřeší to 

Druholigové Dynamo České Budějovice zahájilo letní přípravu na sezonu 2018 až 2019. Na předposlední červnové pondělí naplánovali trenéři fotbalistů společný sraz na Střeleckém ostrově, pohovory s hráči a úvodní tréninkovou jednotku na Složišti. Před startem nadcházejícího období došlo tradičně k pohybu v hráčském kádru a změny se tentokrát uskutečnily rovněž v realizačním týmu. 

Na brankářských postech A týmu Dynama České Budějovice se nezměnilo nic. Obranné řady doplnil navrátilec Matěj Helešic a dorostenec Lukáš Kočí, do středu pole přišli zatím na testy Vojtěch Gebert (Teplice), Denis Laňka (Příbram) a Martin Rychnovský (Plzeň). Postupně by se měli zapojit rekonvalescenti Adrián Čermák, Jindřicha Kadula a Roman Wermke. V kádru už není Milan Nitrianský a pravděpodobně nezůstane Elvis Mashike, kterého si vyhlédl ligový Liberec.

Řeší se pokračování Ivo Táborského. Pozice trenérských asistentů čerstvě obsadili Jiří Kohout a Petr Pižanowski. Ve funkci hlavního kouče zůstává David Horejš, který na startu přípravy zodpověděl novinářům dotazy. 

Změnila se oproti loňsku koncepce letního přípravného období?
V podstatě zůstala stejná, akorát je o týden kratší. Minulý týden se hráči již připravovali podle individuálního plánu a věřím, že přišli dobře nachystaní a pět nadcházejících týdnu nám postačí, abychom dobře poznali nové hráče a vyladili mužstvo na sezonu.

Plán letních zápasů považujete za optimální?
Myslím, že můžeme být spokojení. Vzhledem k tomu, že příprava není tak dlouhá, bylo těžké sehnat soupeře a domluvit zápasy. Plno ligových týmů jezdí v této době na soustředění do Rakouska. Těší nás, že první dvě konfrontace absolvujeme s prvoligovými týmy – doma s Příbramí a v Přešticích s Viktorií Plzeň – následuje zahraniční soupeř, za kterým si zajedeme do Lince. Potom se utkáme v Třeboni s Táborskem. Doufám, že nebudeme proti sobě nalosovaní v začátku soutěže a zůstane u této varianty. Generálku tradičně odehrajeme s Benešovem.

Letos byla i kratší dovolená?
Soutěž začíná o týden dřív, museli jsme to přizpůsobit. Nechtěli jsme klukům ubírat tolik volna, aby si opravdu odpočinuli a vyčistili hlavy, takže dostali individuální plány. Dnes rozjíždíme pětitýdenní tréninkový cyklus, jehož vrcholem bude soustředění v Třeboni.

Pobyt v Třeboni zaměříte na vylaďování herního projevu?
Ano, tam se chceme věnovat hlavně herním záležitostem a dolaďovat věci, které budeme chtít hrát. Chceme být pospolu, abychom mohli všechno probírat s hráči a měli na to klid.

Na soupisce nefigurují Elvis Mashike a Ivo Táborský. Proč?
Mashike odjel na zdravotní prohlídku. Dostal nabídku od Slovanu Liberec, která je lukrativní i pro náš klub. Za poslední rok jsme dokázali, že je zájem o naše kluky, což je dobré znamení. Elvis podával velice dobré výkony. Svědčí o tom zájem klubu, jakým je Liberec. Dosud probíhají, ale s velkou pravděpodobností hráč odejde. S Ivem Táborským řešíme nějaké věci. Uvidíme, jak to dopadne. Zatím tady má platnou smlouvu a normálně se zapojí do přípravy

Vrací se Matěj Helešic?
U Matěje jsme v jednání s Baníkem, ještě to není dořešené, ale z naší strany je určitě zájem. To samé platí z hráčovy strany. Myslím, že tady zanechal dobrý dojem ze svého působení, byli jsme s ním spokojení. Věřím, že by spolupráce mohla fungovat i letos.

Na testy přichází trojice fotbalistů?
Snažíme se doplnit některé posty. Denis Laňka, Vojtěch Gebert a Martin Rychnovský jsou talentovaní mladí kluci, od nichž si slibujeme, že přinesou zdravou šťávu do týmu a dokážou se tady prosadit. Měli jsme je vytipované, je to pro ně šance.

Budete hledat útočníka, pokud odejde Mashike?
Budeme to ještě řešit s Martinem Vozábalem i trenérskými kolegy. Samozřejmě se pokusíme získat posilu. Může se stát, že odejde ještě někdo další nebo někdo přijde. Teprve se to začne hýbat, většina týmů začíná přípravu. Máme nějaké tipy na doplnění, uvidíme podle průběhu přípravy.

Došlo také ke změnám v realizačním týmu?
Petr Skála se přesunul do Akademie Dynama a na post trenéra brankařů přichází Petr Pižanowski. Jako asistent nás doplnil Jirka Kohout, kterého dobře znám a chtěl jsem, aby přišel. Bylo nás tady málo. Jsem rád, že přicházejí kluci odjinud, kteří přinesou něco nového a bude to ku prospěchu celého klubu. S Jirkou jsem studoval, takže vím, co od něj očekávat. Máme společný pohled na fotbal.

Objevila se informace, že jste trenérem s vykřičníkem. Vaše pozice není úplně jistá. Pociťujete tlak?
Na podrobnosti se musíte zeptat spíše Martina Vozábala. Celou dovolenou jsem chystal přípravu. Kdybych se měl zmíněnou informací zaobírat na začátku přípravy, tak by to bylo špatně. Prostě to neřeším.

Kádr A týmu Dynama na začátku letní přípravy 2018 

Brankáři: Zdeněk Křížek, Matěj Luksch, Jindřich Staněk.
Obránci: Lukáš Havel, Matěj Helešic, Pavel Novák, Jiří Kladrubský, Lukáš Kočí (dorost), Lukáš Pouček, Michal Řezáč.
Záložníci: Patrik Čavoš, Adrián Čermák, Vojtěch Gebert (Teplice - test), Petr Javorek, Jindřich Kadula, Marek Kalousek (dorost), Denis Laňka (Příbram - test), Jakub Pařízek, Jakub Pešek, Martin Rychnovský (Plzeň - test), Martin Šplíchal, Roman Wermke.
Útočníci: Lazar Sajčič, Patrik Švantner, Ivo Táborský.

Plán přípravy SK Dynamo České Budějovice 

23. června: SK Dynamo ČB - 1.FK Příbram (11:00 hodin, SCM Složiště)
1. července: FC Viktoria Plzeň - SK Dynamo ČB (10:30, Přeštice)
7. července: BW Linz /Rakousko/ - SK Dynamo ČB (17:30, Linec)
9. - 13. července: Soustředění Třeboň
11. července: SK Dynamo ČB - Táborsko (Třeboň)
15. července: SK Dynamo ČB - Benešov (Střelecký ostrov)
22. července: 1. kolo FNL 
 

Autoři

Štítky fotbal, sport, Dynamo, příprava, sezona, trenér, David Horejš, České Budějovice, SK Dynamo České Budějovice, Střelecký ostrov, 1. FK Příbram, FC Viktoria Plzeň, Ivo Táborský, Třeboň, Matěj Helešic, Denis Laňka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcké Dynamo zahájilo přípravu. David Horejš je trenérem s vykřičníkem, ale neřeší to   |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.