Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

FOTO: Fotbalisté Nové Vsi suverénně došli za čtvrtým postupem v historii

Fotbalisté Nové Vsi to vzali za správný konec. I když jim k jistotě prvního místa stačila v sobotním dopoledni pouhá remíza, do své jmenovkyně z Českokrumlovska, Nové Vsi-Brloh, se zakousli od prvních minut a drtivým vítězstvím 7:0 oslavili další postup během krátké doby. 1. A třída se bude hrát příští rok premiérově v Nové Vsi u Českých Budějovic. 

Lídr skupiny A šel do střetnutí s Novou Vsí-Brlohem s luxusním náskokem patnácti bodů a využil první postupový mečbol. Oslavu historického postupu si během první půle náležitě užíval.

„Nové dresy jsme pokřtili vítězstvím. Jsem rád, že bylo rozhodnuto už do poločasu, kdy jsme vedli 5:0. Po přestávce to připomínalo spíš pouťák,“ řekl  kouč Miroslav Pekárek. Do sobotního utkání poslal sestavu Bartizal – Pech, F. Vávra (69. M. Vávra), Boháč, Novák, Holý, Neumann ml., R. Brožka (63. Neumann st.), Graman (56. Janovský), Jiránek, Procházka.

Kanonádu spustil po čtvrt hodině Holý, pak kanonýr Procházka proměnil penaltu a po třetí brance exčtyřdvorského Jiránka, jehož si kormidelník Pekárek přivedl v zimě, soupeř kapituloval. Domácí následně přidali další góly Novákem a Neumannem a druhý poločas se dohrával jen z povinnosti. Ihned po návratu z kabin zvýšil kustod Dynama Procházka svým šestnáctým gólem na půltucet a střelecký účet uzavřel opět Holý, který vše načal.

Postupy po dvouletkách

Úspěšný kormidelník stojí za dalším postupem Nové Vsi. K mužstvu přišel, když hrálo III. okresní třídu. „Za těch osm let, co tady trénuji, jsme slavili čtyři postupy. Vždy po dvou letech. Nejdřív jsme si soutěže osahali a pak ji vyhráli,“ prozradil s úsměvem. Přitom ještě před dvěma lety hráli o body v okresním přeboru.

Podobně jako Lišov neměla letos Nová Ves konkurenci, o čemž jasně vypovídá úctyhodný náskok. Hořkost porážky okusila jen ve třech zápasech. Dvakrát s Ledenicemi, což je letitý neoblíbený protivník, a v Roudném s tamním béčkem. Osmnáctkrát tým Nové Vsi vyhrál a jednou remizoval. „Byla to povedená sezona,“ souhlasil Pekárek, jehož tým nasbíral 55 bodů. „Co bude dál, uvidíme,“ zapřemýšlel kouč nad dalším účinkováním.

Postupová oslava propukla na novoveském trávníku po závěrečném hvizdu sudího Devery. „Měli jsme šampaňské, pivo, jídlo a slavili jsme. Byla to spíš taková předkopná, ta hlavní oslava bude po posledním utkání s béčkem Roudného,“ prozradil Pekárek, že lepšího soupeře si na závěr skvělé sezony nemohli přát. Právě od Malše přišla do Nové Vsi řada hráčů, kteří se zařadili mezi základní stavební kameny trenéra Pekárka. 

Přepsali historii

Dojatý útočník Nové Vsi Radomil Procházka bezprostředně po proměněném mpostupovém mečbolu řekl: „Jestli mohu, musím poděkovat všem lidem, co novoveskému fotbalu pomáhají a dříve pomáhali. Ať jsou to samotní hráči, trenéři, tak hlavně i výbor, sponzoři, bez kterých by to nešlo, obec, fanoušci a tak dál. Nerad bych na někoho zapomněl, protože jsme všichni společně dohromady dokázali něco neuvěřitelného!

Musíme si uvědomit, co se v této malé vesnici po fotbalové stránce děje. Pamatuji si přesně den, když před deseti lety za mnou přišel Otto Vrábek a dohodli jsme se s předsedou TJ na možnosti přestupu do domácího klubu. Za finanční podpory Pavla Tvaroha a součinnosti tehdejšího trenéra se tento přestup podařil, a tak se nenaplnila slova tehdejšího vedení, že pokud nepřijdeme hrát domů, tak tady fotbal končí. Postupně k nám přibývali další platní spoluhráči se zkušenostmi a chuti hrát za Novou Ves. Hrála se tu dvacet let čtvrtá třída. Někteří jsme se vrátili a chtěli těm, co tu byli, pomoct.

Že z toho nakonec jsou za pouhých osm let čtyři postupy, je opravdu něco neskutečného, až se mi derou slzy do očí. Ještě jednou všem za těch deset let moc děkuji. Nevím, co bude dál. To se teprve rozhodneme. Jestliže budeme hrát 1. A třídu, bude to asi pro nás velká zkouška a uvidíme, jestli tuto soutěž vůbec zvládneme. Ale to, že jsme tady přepsali historii, nám už nikdo nikdy nevezme!“ 
 

Druhým šampionem 1. B třídy se stala Nová Ves

Středa, 23. května 2018, 14:40

Druhým šampionem 1. B třídy se stala TJ Nová Ves
Druhým šampionem 1. B třídy se stala TJ Nová Ves

Autoři | Foto Miloslav Kusbach

Štítky fotbal, sport, postup, Nová Ves, historie, SK Dynamo České Budějovice, fotbalista, okres Český Krumlov, Roudný, okresní přebor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Fotbalisté Nové Vsi suverénně došli za čtvrtým postupem v historii  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.