Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Poslední domácí zápas budějckých fotbalistů skončil bezbrankovou remízou

Bez branek skončilo poslední domácí utkání budějckého Dynama v této sezoně Fortuna národní ligy. Jihočeští fotbalisté odehráli proti Třinci nepříliš atraktivní podívanou a se Střeleckým ostrovem se rozloučili remízou. Tečku za mistrovským ročníkem 2017/2018 udělají svěřenci trenéra Davida Horejše posledním zápasem na Žižkově.

Českobudějovickému celku chyběl vykartovaný stoper Lukáš Havel, po dlouhé době se v základní jedenáctce objevil po zranění hrající Michal Řezáč. Třinec udělal taky kosmetické změny v sestavě, Bedesce nahradil Vaněk. Už ve druhé minutě přišla jedna z největších příležitostí prvního poločasu. Po centru Nitrianského z pravé strany si míč zpracoval Jakub Pešek a v dobré pozici ho napálil vedle levé tyče.

Černobílí měli možnost rozseknout nerozhodný stav z přímého kopu. Toho se ujal Filip Hašek, jenže technickou střelou přestřelil. Třinec dokázal zahrozit v 28. minutě. Na pravé straně se uvolnil Ilko a nepříjemnou střelou protáhl Zdeňka Křížka. V úplně poslední minutě první půle zachránila Dynamo branková konstrukce. Ilko se po hezké kombinaci dostal do vápna a trefil levou tyč.

V úvodu druhé půle se jako první ke střele odhodlal Filip Hašek. Po přiťuknutí od Javorka pálil placírkou nad. Záludně to na Křížka zkusil Vaněk, ale domácí brankář si se skákavou střelou poradil. Blízko skórování byl Třinec v 64. minutě. Centr Janošíka letěl na zadní tyč a Ilko už by zakončoval do odkryté branky, jenže ve skluzu na míč nedosáhl.

Na druhé straně se do míče parádně opřel Filip Hašek a střelou z dálky pořádně vyděsil Adamušku. Ten musel vyrážet na roh. Pozor si musel dát patnáct minut před koncem domácí veterán v brance. Po rohu hlavičkoval Čelůstka a Křížek vytáhl těžký zákrok. Další šance už zápas nepřinesl, Dynamo se na jihu Čech rozloučilo se sezonou bezbrankovou remízou.

SK Dynamo České Budějovice – FK Fotbal Třinec 0:0

Žluté karty: Šumbera (TRI). Rozhodčí: Machálek – Fišer, Kožár. Diváci: 465.

České Budějovice: Křížek – Nitrianský, Kladrubský, P. Novák, Řezáč – Pešek, Javorek, Hašek, Čavoš (63. Puchel), Švantner (58. Táborský) – Mashike Sukisa.
Třinec: Adamuška – Ilko, M. Čelůstka, Reintam, Janoščín – R. Vaněk I. – Buchvaldek (89. Velner), Samiec, Šumbera, Janošík (73. Joukl) – Juřena (90. Dědič).

Autoři | Zdroj dynamocb.cz

Štítky fotbal, zápas, remíza, Dynamo, České Budějovice, Třinec, HC Oceláři Třinec, HC Dynamo Pardubice, FK Viktoria Žižkov, David Horejš, Filip Hašek, fotbalista, Zdeněk Křížek, Střelecký ostrov, Michal Řezáč, Jakub Pešek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poslední domácí zápas budějckých fotbalistů skončil bezbrankovou remízou  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.