Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Výchova hráčů je hlavním tématem trenérského semináře v budějckém Metropolu

Trenéři společně, je název zajímavého semináře, který se uskuteční v pondělí 7. května od 15 hodin v Domě kultury Metropol v Českých Budějovicích. Hlavním tématem bude výchova hráčů a tak si na své přijdou trenéři týmů všech věkových kategorií, od přípravek až po muže. Pořadatelem je Fotbalová asociace České republiky ve spolupráci s hokejem a basketbalem.

„Jedná se o jeden z nejzajímavějších seminářů posledních dob a rozhodně stojí za to se jej zúčastnit,“ říká Tomáš Maruška, manažer Regionálních a Klubových fotbalových akademií Fotbalové asociace České republiky (FAČR). „Osobně bych velmi rád, abychom se všichni v daný den potkali a mohli si vyměnit zkušenosti. Dlouhodobě nesu vizi pořádat jedenkrát ročně společné setkání všech trenérů mládeže jižních Čech napříč všemi kategoriemi a toto se naskýtá jako nultý ročník,“ doplňuje Maruška.

Hlavním tématem bude výchova hráčů v průřezu všech věkových kategorií a tak si na své přijdou trenéři přípravek, žáků, dorostu, ale i mužů. Jednou z přednášek je například  „Originální hráč“ v podání vedoucího úseku talentované mládeže a reprezentačního trenéra U15 Antonína Baráka s technickým ředitelem FAČR Michalem Prokešem. Dále mezi přednášejícími s dalšími tématy jsou reprezentační trenéři Jan Suchopárek nebo Luboš Kozel, Jiří Vorlický, velmi uznávaný trenér basketbalu Michal Ježdík a hokejové reprezentace Jan Procházka a další. Vzácným hostem bude Kateřina Neumannová.

Pondělní seminář je zároveň velmi vhodný a účelně směřovaný nejen pro samotné trenéry, ale i pro vedoucí mužstev, rodiče nebo například předsedy oddílů (výkonné osoby v oddílech), aby i oni poznali současnou problematiku a základ práce ve výchově mládeže (řada jich pracovala s mládeží v minulosti, ale dnešní doba je jiná), aby i oni pochopili nutnost společné změny a trenérům vytvořili lepší podmínky. Seminář je akreditován čtyři kredity v doškolovacím systému trenérů UEFA A licence a vyšší.

„Kapacitu sálu plánujeme pro 300 lidí se zástupci televize i psaných médií. Potřebujeme však vědět přibližný počet osob pro zajištění organizačních náležitostí. Vzhledem k zajištění organizace prosím o co nejrychlejší přihlášení na email info@ucft.eu,“ dodává Tomáš Maruška. 

Autoři | Foto Jan Škrle

Štítky sport, trenér, seminář, Metropol, Maruška, České Budějovice, Dům kultury Metropol, fotbal, Česko, SK Dynamo České Budějovice, Fotbalová asociace České republiky, UEFA, Antonín Barák, Kateřina Neumannová, Jan Suchopárek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výchova hráčů je hlavním tématem trenérského semináře v budějckém Metropolu  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.