Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Po perfektním výkonu si Dynamo připsalo první jarní domácí výhru

První jarní domácí vítězství urvali českobudějovičtí ve 23. kole Fortuna národní ligy. Jihočeši přehráli Sokolov po velice kvalitním výkonu 4:1 a tři body brali podruhé za sebou. Góly černobílých obstarali Havel z penalty, Mashike, Javorek a Táborský. Skvělý zápas odehrál Jakub Pešek, jenž měl prsty ve třech gólech.

V brance Dynama opět naskočil Zdeněk Křížek, po nemoci se Jindřich Staněk vrátil na lavičku. Místo vykartovaného Kladrubského naskočil na levém beku Pouček. Kapitánskou pásku převzal Pavel Novák. Mimo hru tak nadále jsou Sajčič, Řezáč a Wermke. Do základní jedenáctky hostů se vrátil útočník Přeučil, na lavičce zůstal zkušený Mráz. Jihočeši měli výborný úvod. Hráli s chutí a v 6. minutě byli po zásluze odměněni. Hašek využil momentu překvapení, rychle oslovil Peška, kterého nešikovně fauloval Ševčík, a kopala se penalta. Míč si možná trošku překvapivě poslal druhý nejmladší člen domácí sestavy Lukáš Havel, ale počínal si zkušeně a brankáře Bolka poslal k opačné tyči.

Po úvodní brance však začali hrát hosté. Jejich územní převaha ale nevedla k žádnému zásadnímu ohrožení domácí branky. Naopak Jihočeši začali opět vystrkovat růžky. Po průniku Haška chyběl Javorkovi krok k zakončení z ideální pozice. Pálil tedy alespoň Pouček, proti jehož dělovce se vytáhl Bolek. Černobílí nemuseli smutnit dlouho. Druhou gólovou akci započal ve 28. minutě Nitrianský, Pešek poslal do vápna ostrý střílený centr, který Elvis Sukisa Mashike uklidil do protipohybu Bolka do sítě. Záhy měl ještě Mashike zajímavý tečovaný střelecký pokus, který skončil těsně vedle. Zbytek poločasu si Horejšův tým pohlídal dvoubrankové vedení.

Ve druhém dějství se po pěti minutách hry hosté dostali do zajímavé šance, ale zakončit se jim nepodařilo. Naopak pohotový Pešek poslal odražený míč přes hlavu do běhu Haškovi, ten situaci vyřešil ukázkově – počkal na Petra Javorka, jenž balon v poklidu uklidil do branky. Na 4:0 mohl upravit Pešek, ale po Čavošově ideální kolmici zamířil českobudějovický rychlonožka těsně vedle.

Baník se do zápasu vrátil v 63. minutě, kdy Přeučil vrátil přetažený míč k nohám Jana Kosaka, jenž propálil obránce i brankáře Křížka. Chvíli to vypadalo, že by hosté ještě mohli s vývojem utkání něco udělat, ale vše rozlouskla 78. minuta. To přímý kop Nitrianského uklidil hlavou k tyči střídající Ivo Táborský a bylo hotovo. Zbývající čtvrthodina už se dohrávala v poklidném tempu, o vítězi bylo rozhodnuto. Dynamo tak na jaře poprvé vyhrálo doma, se Sokolovem si poradilo hladce 4:1.

SK Dynamo České Budějovice – FK Baník Sokolov 4:1 (2:0)

Branky: 6. Havel (pen.), 28. Mashike Sukisa, 50. Javorek, 78. Táborský - 63. Kosak. Žluté karty: Mashike, Novák, Hašek - Dvořák, Končal, Hlavatý. Rozhodčí: Rejžek - Petřík, Šimáček Diváci: 755

SK Dynmo České Budějovice: Křížek – Nitrianský, Havel, P. Novák (C), Pouček – Čavoš, Javorek – Pešek (89. Šplíchal), Hašek (87. Švantner), Puchel (68. Táborský) – Mashike Sukisa.

FK Baník Sokolov: Bolek – Strada, O. Ševčík, Čihák (37. Mráz), Končal (77. Rychnovský) – Kosak, Machek, Jakub Dvořák II. (C), Vávra – Přeučil, Silný (46. Hlavatý).

Autoři | Foto dynamocb.cz | Zdroj dynamo.cz

Štítky fotbal, Dynamo, Sokolov, HC Dynamo Pardubice, Jakub Pešek, SK Dynamo České Budějovice, Petr Javorek, Ivo Táborský, Lukáš Havel, HC Baník Sokolov, Zdeněk Křížek, Pavel Novák, FK Baník Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po perfektním výkonu si Dynamo připsalo první jarní domácí výhru  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.