Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Za sportovní gesto patří bavorovickému Šafránkovi náš dík, říká předseda klubu v Plané

Smysl pro fair play předvedl v okresním fotbalovém derby Bavorovic s Planou domácí záložník Filip Šafránek. „Chtěl bych mu za jeho čin vaším prostřednictvím poděkovat,“ obrátil se na redakci Jihočeského fotbalu plánský předseda Lubomír Pintér.

V souboji letitých okresních rivalů v sobotu 15. dubna vedly domácí Bavorovice po čtrnácti minutách již 2:0, ale Plánští se snížením Řehořem vrátili do hry.

„V utkání došlo k situaci, kdy rozhodčí Tůma odpískal údajnou ruku našeho hráče a nařídil proti nám volný přímý. Jelikož rukou ale zahrál hráč Bavorovic, naši hráči protestovali proti rozhodnutí rozhodčího, zvlášť poté, co se hráč domácích, myslím, že to byl Trnka, k přestupku přiznal rozhodčímu Tůmovi. Ke všeobecnému úžasu ale rozhodčí trval na svém rozhodnutí, protože prý hráli rukou oba… Filip Šafránek si vzal míč a kopnul jej lehkým obloukem našemu brankáři. Sudí neuvěřitelně nechal zahrání volného kopu opakovat, nikdo nevěděl proč. Hráč Šafránek znovu poslal zadarmo míč lehce našemu brankáři se slovy „já ti na to seru“. To se odehrálo za stavu 2:1 pro domácí, v době, kdy jsme snížili a začali domácím zatápět,“ popsal celou situaci předseda plánského klubu Lubomír Pintér.

„V průběhu utkání zrovna Šafránek dvakrát zakopl míč při zranění našich hráčů, a umožnil ošetření. Přesto, že to byla bitva až do konce, tato gesta rozhodla, že hráči k sobě projevili úctu, což se mi na utkání líbilo nejvíc,“ dodal Pintér s tím, že fotbaloví gentlemani ještě nevymřeli.

Derby samotné nakonec Plánští vyhráli 3:2. Po přestávce totiž vyrovnali a v 72. minutě rozhodli střídajícím Baloghem, který byl na trávníku pouhé tři minuty. 
 

Foto Petr Vlasák | Zdroj Jihočeský fotbal

Štítky fotbal, sport, Bavorovice, Planá, okresní derby, fair play, Šafránek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za sportovní gesto patří bavorovickému Šafránkovi náš dík, říká předseda klubu v Plané  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.