Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dynamo zbytečně ztratilo body. Prohrálo s Příbramí o gól

Prakticky po celé utkání bylo Dynamo lepším týmem, ale nebylo mu to nic platné. Příbram se dostala díky Grajciarovi do vedení, srovnat se podařilo Haškovi. Ve druhém poločase bylo pouze jedno mužstvo, avšak prosadila se jen Příbram. V 90. minutě se trefil střídající Slepička a rozhodl o třech bodech pro Příbram.

Hned tři změny udělal trenér David Horejš oproti poslednímu zápasu proti Varnsdorfu. Po karetním trestu se do sestavy vrátil Patrik Čavoš, od prvních minut nastoupili i Mashike a Havel. Pouze na lavičce naopak začali Táborský, Pouček a Vondra. Od úvodních minut se hrálo ofenzivní utkání se střeleckými pokusy na obou stranách. Úplně první se ke střele odhodlal Elvis Mashike, ale skákavý míč napálil nepřesně.

V osmnácté minutě viděl Střelecký ostrov první branku v zápase. Skácel vlétl do vápna, přihrál pod sebe na Grajciara, který neměl problém uklidit míč do sítě – 0:1. Po inkasované brance se černobílí vzepřeli a začali hrát aktivněji. Nitrianský pálil nepříjemně z dálky, Boháč vyboxoval mimo. V 30. minutě se Dynamo dočkalo vyrovnání. Wermke našel Mashikeho, který luxusně uvolnil Filipa Haška, jenž zakončil do prázdné branky – 1:1. Otočit vývoj zápasu mohl Petr Javorek. Prosmýkl se až před Boháče, jenže zakončil těsně vedle.

Úvod druhého poločasu patřil čistě jen domácím, kteří na hřišti vládli a dočkali se i podpory od budějovických fanoušků. Nejprve v šanci selhal Filip Hašek, když nevyužil šikovného obloučku od Petra Javorka. Ještě větší šanci měl tentýž hráč o pár minut později. Roman Wermke přihrál pod sebe a Haškovu střelu dokázal Boháč vyrazit před sebe. Z následného náporu se mohl trefit Mashike, ale hlavičkoval v záklonu a branku soupeře netrefil.

V 73. minutě bylo Dynamo nuceno střídat. Zraněného Wermkeho nahradil Erik Puchel, který měl v dalších minutách možnost přímého kopu. Střelu mířil na bližší tyč, ale trefil jen vyskakující zeď. Po hezké akci se mohl trefit i Mashike, jenže trefil jen beka před sebou a následně příbramská obrana odehrála míč do bezpečí. Jednoznačný tlak nebyl Dynamu nic platný. V 90. minutě přilétl do vápna prudký centr a Miroslav Slepička rozhodl o třech bodech pro Příbram – 1:2.

SK Dynamoc České Budějovice – FK Příbram 1:2 (1:1)

Branky: 30. Hašek – 18. Grajciar, 90. Slepička. Žluté karty: Novák, Čavoš - Zápotočný, Matoušek. Rozhodčí: Zelinka - Pfeifer, Polák. Diváci: 1397.

Dynamo: Staněk – Nitrianský, Havel, P. Novák, Kladrubský – Čavoš (88. Táborský), Javorek – Wermke (73. Puchel), Hašek, Pešek – Mashike Sukisa.

Příbram: Boháč – Zápotočný, Tregler, Kodr, Skácel – Hlúpik (69. Průcha), Grajciar, Květ, Matoušek – Ayong (59. Slepička), Fantiš (86. Antwi).

Autoři | Foto dynamocb.cz

Štítky Dynamo, fotbal, Příbram, 1. FK Příbram, SK Dynamo České Budějovice, Filip Hašek, Miroslav Slepička, Patrik Čavoš, Petr Javorek, Erik Puchel, FK Varnsdorf, David Horejš, Střelecký ostrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo zbytečně ztratilo body. Prohrálo s Příbramí o gól  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.