Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Rodačka z Budějc si splnila sen. Zpívala hymnu před mezinárodním fotbalovým utkáním

Kateřina Říhová z Českých Budějovic, moderátorka známá nejen z televizní obrazovky, ale i z rádia a z dalších akcí také na jihu Čech, si včera, v sobotu 24. března, odpoledne splnila jeden velký sen. Zpívala českou hymnu na velkém stadionu před mezinárodním fotbalovým zápasem.

Kolik Budějčáků zpívalo českou hymnu při mezinárodním fotbalovém zápase? Možná bychom je spočítali na prstech jedné ruky. A také je hodně fajn, že kromě jediného odchovance budějckého Dynama Nicolase Pennera, který už skoro rok hájí barvy Juventusu Turín a který je v reprezentačním fotbalovém výběru sedmnáctiletých velmi platným záložníkem, stopu při důležitém kvalifikačním klání na evropský šampionát U17 tam Jihočeský kraj zanechal dvojnásobnou. Konkrétně České Budějovice. Rodačka z krajské metropole Kateřina Říhová totiž zpívala na olomouckém stadionu před úvodním výkopem českou hymnu. 

„Si jedu splnit sen. A není to jízda v Pendolinu, i když pravda, tím jedu vlastně poprvé. Přála jsem si zazpívat hymnu na velkém stadionu. Nastoupím na fotbalový trávník v Olomouci. Postavím se za mikrofon a zapěju Kde domov můj”, aby se těm našim klukům fotbalovejm proti Španělsku hezky (vy)hrálo. Děkuju za důvěru," uvedla na svém facebookovém profilu před akcí Kateřina Říhová.

A nutno podotknout, že si při své premiéře ve fotbalovém stánku a vlastně při plnění svého velkého snu, vedla na výbornou. Sklidila potlesk nejen od publika, ale i od mladých fotbalistů. Moderátorce z Budějc sice radost z vydařené premiéry trošku lvíčata pokazila, svým španělským vrstevníkům totiž podlehla 0:2, ale rozhodně není všem dnům konec.


Zdroj: Facebook Káťa Říhová

Autoři | Foto Jan Zahnaš

Štítky společnost, fotbal, Říhová, utkání, Olomouc, národní hymna, fotbalový zápas, České Budějovice, SK Dynamo České Budějovice, Kateřina Říhová, Česko, Juventus FC, Nicolas Penner, SK Sigma Olomouc, Španělsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Rodačka z Budějc si splnila sen. Zpívala hymnu před mezinárodním fotbalovým utkáním  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.