Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Čekání na první jarní body pokračuje. Dynamo prohrálo s Olympií Praha

Ani na druhý pokus na jaře a dohromady už šest zápasů čeká českobudějovické Dynamo na výhru. Jihočechům se nepodařilo doma porazit pražskou Olympii, když jí podlehli 0:1. Černobílí nepředvedli optimální výkon a hostům stačila k výhře jediná branka z kopačky Vasileiou.

Pro domácí premiéru kouč Horejš nemohl počítat se stabilní dvojicí na pravé straně – mimo hru zůstali Řezáč s Wermkem, a tak se na pravý kraj obrany posunul kapitán Kladrubský. Hosté udělali oproti poslední remíze s Třincem v sestavě dvě změny. Opatrný úvod mohl rozčísnout v sedmé minutě Sajčič, ale po kolmici za obranu nedokázal prostřelit Stejskala, který mu dobře zmenšil střelecký úhel. Pak se žádný drtivý tlak Jihočechů nekonal, a tak se častěji začali osmělovat hosté z Prahy. Několik náznaků ještě domácí pokryli, ale po Peškově ztrátě ve středu hřiště se ve 22. minutě vydal směrem k brance Thomas Vasileiou a přesnou ranou propálil Staňka.

Horejšův tým se do souvislého tlaku nedostával, Pešek mohl napravit své zaváhání, ale z pravé strany nechal jen vyniknout brankáře Stejskala. Pak ještě několikrát pálil Sajčič, ale prostor mezi třemi tyčemi nenašel. Jihočeši byli při bránění hodně lehkovážní a jejich přístup mohl potrestat ve 33. minutě Katidis, ale jeho ránu z otočky vyškrábl pohotový Staněk. Domácí brankář podržel svůj tým i o pár minut později při pokusu Vernera. Jihočeši až v závěru poločasu zatlačili Olympii u svého vápna, ale srovnat stav do konce poločasu nedokázali.

Na startu druhého poločasu černobílí zvýšili obrátky, ale kromě Sajčičovy rány nad a Javorkovy hlavičky mimo si nevytvořili nic. Naopak Olympia v poklidu bránila a občas vyrazila do útoku, jako třeba když Katidis a Keita pálili zpoza vápna. Při obou pokusech se Staněk vytáhl.

Žádný velký tlak domácích se v závěru nekonal. Mashike pálil v dobré pozici vysoko nad, ale nervózní domácí jinak brankáře soupeře ani neohrozili. Olympia si na polovině soupeře pohlídala vítězství a prohloubila českobudějovické čekání na výhru.

SK Dynamo České Budějovice – FK Olympia Praha 0:1 (0:1)

Branky: 22. Vasileiou Žluté karty: Kladrubský, Havel, Staněk - Keita, Katidis, Stejskal Rozhodčí: Lerch - Lakomý, Dohnálek Diváci: 631

České Budějovice: Staněk – Kladrubský (C), Havel, P. Novák, Vondra (71. Puchel) – Čavoš (85. Švantner), Javorek – Pešek, Hašek, Táborský – Sajčič (55. Mashike Sukisa).

Olympia Praha: Stejskal – Moulazimis, Mišůn, Broukal, Fišl, Frizoni – Vasileiou (90. Jukl), Rothe, Verner (90+1. Žežulka), Katidis (C) – Keita (69. Hejný).

Autoři | Foto skcb.cz | Zdroj dynmocb.cz

Štítky Dynamo, Olympia Praha, fotbal, HC Dynamo Pardubice, Praha, SK Dynamo České Budějovice, HC Oceláři Třinec, FK Olympia Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čekání na první jarní body pokračuje. Dynamo prohrálo s Olympií Praha  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.