Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Fotbalisté Malše Roudné pokukují po horních patrech divizní tabulky. Jaro načínají doma

Jarní mistrovské divizní bitvy načnou fotbalisté Malše Roudné na domácím trávníku 10. března. Jejich soupeřem bude tým Hořovicka. Jihočeši jsou po podzimní části soutěže v polovině šestnáctičlenné tabulky a rozhodně chtějí svou pozici vylepšit. Za zimní přípravou se ohlédl a co je nového u A týmu Malšanů prozradil předseda klubu Libor Šolc.

Nastaly v hráčském kádru přes zimu nějaké změny, popřípadě co říkáte na adresu nových hráčů?
Mužstvo bylo doplněno o Jana Hálu a Martina Vlka z budějovického Dynama. Dále přišel Ilja Solomakha, který je z Ukrajiny, ale naposledy hrál na Slovensku za Velké Revištia a z Písku dvojice Lukáš Holub a Vojtěch Zeman. Lukáš už u nás v průběhu podzimu působil a v Roudném se mu líbilo. Po tom, co absolvoval přípravu v Písku, došlo k dohodě, že si působení u nás prodlouží. No a na poslední chvíli jsme se ještě dohodly na angažování Vojtěcha Zemana. Myslím, že mužstvo by mělo být doplněno vhodně a i kvalitně. Ovšem hovořit budou dobré výkony a výsledky, což ukážou až samotná utkání o mistrovské body.

Jak jste spokojený s průběhem zimní přípravy a výsledky?
Příprava proběhla podle našich trenérů Rudolfa Otepky a Jana Rezka dobře. To, co bylo naplánované, to se podařilo naplnit a i herně to bylo v přípravných zápasech slušné. Kluci hráli jak s mužstvy ze třetí ligy, tak i s mužstvy z nižších soutěží. Výsledkově z pěti zápasů se podařilo třikrát vyhrát (Čížová, Čimelice, Katovice), jednou remizovat (Gmünd) a jednou prohrát (Benešov). Samozřejmě si je potřeba uvědomit, že příprava je věc jedna a boje o mistrovské body věc druhá. Ale myslím, že všichni v průběhu zimní pauzy udělali maximum proto, aby do jarních bojů byl náš tým dobře připraven.

S jakým přáním vstupujete do nové sezony, kde byste chtěl svůj tým vidět v tabulce?
Rád bych naše mužstvo viděl v horní polovině tabulky. Ta je po podzimu strašně vyrovnaná. Je pravda, že nás dělí šest bodů od špice tabulky, ale i šest bodů od samého chvostu. Bude potřeba sbírat body hned od začátku jarních bojů, což bude pro další vývoj a případný klid důležité. Hned v úvodu nás v sobotu 10. března v domácím prostředí čeká silné Hořovicko a hned o týden později zajíždíme do Dobříše. Oba dva celky jsou na tom bodově podobně jako my, tudíž bude o co hrát. Hned se ukáže, kdo komu po úvodních kolech odskočí.

Doufám, že na první jarní kolo si najde cestu hodně diváků a že všichni naši fandové přijdou v sobotu kluky povzbudit a pomoci jim urvat důležité tři body. Počasí se umoudřuje, tak snad bude terén pro fotbal již odpovídající a diváci také nebudou muset mrznout jako o minulém víkendu.

Výkop zápasu s Hořovickem na roudenském stadionu je stanoven na 14:30 hodin.

Foto Jan Škrle | Zdroj malseroudne.cz

Štítky Malše Roudné, fotbal, divize, jaro, Roudné, fotbalista, Písek, Martin Vlk, Jan Hála, Ukrajina, Slovensko, Jan Rezek, Roudný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Malše Roudné pokukují po horních patrech divizní tabulky. Jaro načínají doma  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.