Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Rakousku skórovala jen nová posila Dynama

Zajímavé přípravné utkání s poměrně velkým množstvím šancí odehráli dnes, v pátek 16. února, odpoledne fotbalisté českobudějovického Dynama na půdě druholigového rakouského Riedu. Jihočeši sice prohrávali po prvním poločase 0:1, ale díky brance nové posily Jana Vondry skončilo utkání 1:1. Generálku na jarní část sezony obstará příští týden domácí duel proti Benešovu.

Do branky Dynama se postavil Jindřich Staněk, základní jedenáctka se podobala nejčastějšímu složení v podzimní části. Hned v úvodu se do dobré pozice dostal záložník Roman Wermke, ovšem balon si zpracovával moc dlouho a přišel tak o něj. Nadějně to vypadalo i po pasu Pavla Nováka na Sajčiče, jenže hrotový útočník se nacházel v ofsajdu. První zakončenou příležitost měl na noze Jakub Pešek. Ocitl se sám před Gebaurem, ale střílel moc blízko a brankář rakouského celku střelu vyrazil.

Ve čtrnácté minutě se Ried ujal vedení v zápase. Na rohový kop letící na přední tyč si naběhl Peter Haring a pokořil Jindřicha Staňka poprvé v zápase – 1:0. Po půl hodině hry mohl vyrovnat budějovický Hašek. Vyrazil do úniku s Jakubem Peškem, zvolil střelu, ale na Gebauera si nepřišel. Na druhé straně se činil i Staněk, když zlikvidoval pokus Fröschla.

Do druhého poločasu vyrazily oba týmy beze změn, na střídání došlo u budějovického týmu až v 51. minutě, když Wermkeho nahradil Puchel. Vyrovnání se Jihočeši dočkali v 57. minutě zápasu. Středopolař Javorek našel krásným pasem nabíhajícího Jana Vondra, který i v těžkém úhlu prostřelil domácího gólmana – 1:1.

Po vyrovnávací brance se sestava Dynama značně promíchala a hra už nebyla tak urovnaná. Budějovičtí se probojovali ke dvěma rohovým kopů, které však domácí celek v pohodě ubránil. Čtvrt hodiny před koncem mohli jít znovu do vedení domácí, avšak s nepříjemnou střelou Ziegla si Staněk poradil. Více toho zápas na půdě Rakušanů nenabídl, oba celky se rozešly smírně.

SV Guntamatic Ried – SK Dynamo České Budějovice 1:1 (1:0)

Branky: 14. Haring – 57. Vondra. Diváci: 316.

Ried: Gebauer – Kerhe, Reiner, Haring, Marcos – Wiessmeier, Grabher, Grgič, Durmus – Fröschl, Chabbi.
České Budějovice: Staněk – Řezáč, Novák, Kladrubský, Vondra – Čavoš, Javorek – Wermke, Hašek, Pešek – Sajčič.

Autoři | Foto skcb.cz | Zdroj dynamocb.cz

Štítky Dynamo, fotbal, příprava, remíza, HC Dynamo Pardubice, Rakousko, SK Dynamo České Budějovice, Jan Vondra, Jindřich Staněk, SK Benešov, Jakub Pešek, Peter Haring, Pavel Novák, Javorek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Rakousku skórovala jen nová posila Dynama  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.