Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dynamo posílilo na jaro. Novými hráči jsou Sajčič a Batioja

A-tým Dynama České Budějovice se necelý měsíc před startem jarní části sezony Fortuna národní ligy rozrostl o další dva fotbalisty. Novými hráči klubu se totiž stali ofenzivně ladění Lazar Sajčič a Augusto Batioja. Na zkoušce v Dynamu je navíc také prachatický rodák Milan Nitrianský.

Kádr Dynama doznává před startem jarní části sezony značných změn. Již na začátku přípravy se k týmu připojili Jan Vondra, Erik Puchel a Filip Hašek. Tato trojice se pak v úvodu února rozrostla o další dva fotbalisty. Smlouvy v budějovickém klubu podepsali útočník Lazar Sajčič a ofenzivně laděný středopolař Augusto Batioja. 

Lazar Sajčič se narodil v tehdejší Jugoslávii v Bělehradu 24. září 1996. Svou fotbalovou kariéru zahájil ve slavném Partizanu, odkud si odskočil na hostování do Teleoptiku a také do FK Sinđelić Bělehrad. První srbskou ligu si pak zahrál za FK Jagodina a naposledy za Borac Čačak. V jednadvaceti letech má na svém kontě 37 startů v nejvyšší srbské soutěži, zaznamenal také dva góly. V dobrém světle se ukázal také v přípravných zápasech Dynama a s klubem podepsal smlouvu do léta 2021.

Zkušenosti s českým fotbalem má již další posila Dynama Augusto Batioja (*4. května 1990). Ekvádorský křídelník začal s fotbalem ve své rodné zemi, od roku 2009 je ale v Evropě, kde dlouhé roky hrál shodou okolností také srbskou ligu hned za několik klubů. V nejvyšší soutěži Srbska odehrál 86 zápasů, v nichž nastřílel 11 branek. Od roku 2015 byl v České republice, kde sbíral starty za Vysočinu Jihlava. V jejím dresu nastoupil do 40 zápasů a vstřelil 1 gól. Také Augusto Batioja v přípravě potvrdil, že by mohl pro Dynamo být dobrou posilou a s vedením klubu se dohodl na smlouvě do léta 2019.

Kádr Dynama ještě nění uzavřený a klub se na přestupovém trhu poohlíží po dalších posilách. S týmem se aktuálně připravuje rodák z Prachatic a bývalý dlouholetý hráč Dynama Milan Nitrianský (27 let), který v roce 2011 přestoupil z Dynama do Slavie Praha. Následně si zahrál za italské Avellino, Příbram, Slovan Liberec, Bohemians a naposledy také za skotský prvoligový Partick Thistle. V zimě ale ve Skotsku skončil a nyní usiluje o místo v Dynamu.

Do startu jarní části Fortuna národní ligy chybí necelý měsíc a vedení klubu se stále ještě rozhlíží na přestupovém trhu. Přijít by mohl ještě jeden ofenzivně laděný fotbalista, vše je ale zatím otázkou jednání a nic není uzavřené.

Naopak jisté je, kdo v Dynamu působit na jaře nebude. Aktivní kariéru ukončil Petr Benát a zranění kolene vyřadilo ze hry Jindřicha Kadulu. Toho čeká operace a v druhé polovině sezony týmu určitě nepomůže. Na vlastní žádost pak v týmu skončil také záložník Jakub Moravec, který ukončil své hostování ze Sparty a vrátil se do Prahy. Po konci podzimu už v týmu skončili Daniel Turyna a Jan Hála. Jisté je, že ještě před startem jara bude muset být kádr Dynama zúžený. Aktuálně čítá dvaadvacet hráčů do pole a tři brankáře. 

Autoři | Foto Jan Škrle

Štítky fotbal, Dynamo, posila týmu, SK Dynamo České Budějovice, Augusto Batioja, jaro, fotbalista, Milan Nitrianský, AC Sparta Praha, Bělehrad, Filip Hašek, Jan Vondra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo posílilo na jaro. Novými hráči jsou Sajčič a Batioja  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.