Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dynamo zahájilo přípravu. Ambice na postup mají zvýšit posily

Fotbalisté SK Dynamo České Budějovice se ráno sešli k zahájení zimní přípravy na jarní část Fortuna národní ligy. Mezi cíli je i postup do nejvyšší soutěže. Jihočechům má k tomu pomoci i několik nových tváří a není vyloučené, že další ještě dorazí.

Na srazu týmu se hlásilo 24 hráčů. Kromě stávajícího kádru se k týmu připojili i dorostenci a tři nové tváře. Do konce sezony budou na jihu Čech hostovat z AC Sparta Praha obránce Jan Vondra, který na podzim působil v Karviné a záložník Filip Hašek, pro nějž půjde o přesun z Vlašimi. Z Karviné se na úvodním tréninku hlásil i další záložník Erik Puchel.

Podle informací má během týdne přijet na testy ekvádorský útočník Augusto Batioja, kterého diváci mohou znát z jeho působení v FC Vysočina Jihlava. Sedmadvacetiletý ofenzivní hráč nastoupil za Jihlavu v nejvyšší soutěži do 40 utkání, ale zaznamenal jen jeden gól. Dříve působil i v Černé Hoře, Srbsku nebo Maďarsku.

Jsme moc rádi, že se nám povedlo doplnit a zkvalitnit kádr. Vedení udělalo kus dobré práce. Přivedlo hráče, které jsme si vytipovali,“ uvedl hlavní trenér Dynama David Horejš s tím, že kádr zatím není uzavřený a vedení jedná o dalším posílení. Přijít by mohli ještě dva hráči.

Příprava sice sotva začala, ale už nyní je jasné, co Jihočechy čeká v jarních bojích. Příznivá pozice po půlce sezony velí k nejvyšším cílům. „Bylo by alibistické o postup nehrát. Proto je naší povinností udělat pro něj maximum,“ má jasno trenér David Horejš.

Dynamo je po podzimní části a nepovedenému závěru na čtvrtém místě a má minimální ztrátu na vedoucí Opavu. Z posledních pěti zápasů Jihočeši vyhráli jen jednou, proto v tabulce klesli. Jinak by byli na postupových pozicích. „Bylo by alibistické o postup nehrát. Proto je naší povinností udělat pro něj maximum,“ řekl na závěr Horejš.

Aktuální soupiska SK Dynamo České Budějovice:
Brankáři:
 Jindřich Staněk, Zdeněk Křížek, Matěj Luksch
Obránci: Lukáš Havel, Mikuláš Jáša, Jiří Kladrubský, Pavel Novák, Petr Řehoř, Michal Řezáč, Jan Vondra 
Záložníci: Patrik Čavoš, Filip Hašek, Petr Javorek, Jakub Moravec, Jakub Pařízek (dorost), Jakub Pešek, Lukáš Pouček, Erik Puchel, Roman Wermke
Útočníci: Augusto Batioja (volný hráč), Jindřich Kadula, Elvis Mashike, Martin Šplíchal (dorost), Patrik Švantner (návrat z hostování), Ivo Táborský

Přípravné zápasy:
17. leden: FC Vysočina Jihlava - SK Dynamo Č. Budějovice 11:00
27. leden: SK Dynamo Č. Budějovice - 1.FK Příbram 11:00 (Složiště)
31. leden: SK Dynamo Č. Budějovice - FC Blau Weiss Linz 15:00 (Složiště)
3. únor: SK Dynamo Č. Budějovice - FK Viktoria Žižkov čas bude upřesněn (Složiště)
10. únor: FK Mladá Boleslav - SK Dynamo Č. Budějovice čas bude upřesněn
16. únor: SV Ried - SK Dynamo Č. Budějovice 14:30
24. únor: SK Dynamo Č. Budějovice - SK Benešov čas bude upřesněn (Střelecký ostrov)

Autoři | Foto Jana Kroneislová | Zdroj s využitím TZ

Štítky SK Dynamo České Budějovice, Fortuna národní lig, postup, posila, příprava, FC Vysočina Jihlava, David Horejš, MFK Karviná, Jan Vondra, Filip Hašek, Erik Puchel, Augusto Batioja, AC Sparta Praha, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo zahájilo přípravu. Ambice na postup mají zvýšit posily  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.