Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Budějcká divize a KP: Roudné přišlo o tři body v nastavení, Jankov těsně prohrál a Hluboká zdolala Dražice

Novým „seriálem“ budeme pravidelně ve spolupráci s Jihočeským fotbalem přinášet po víkendu přehled utkání fotbalistů Malše Roudné, SK Jankov (oba divize) a Hluboká nad Vltavou (krajský přebor = KP). Jde po českobudějovickém Dynamu o tři mužstva, která v okrese hrají vyšší soutěže.

Hráči Malše Roudné po špatném startu do sezony zažívají zlepšené období, které chtěli korunovat zápasem s Doubravkou. Po gólu Ondřeje Otepky z penalty v 81. minutě měli Jihočeši kousek k vytouženým třem bodům. Domácí radost ale zarazila třetí minuta nastavení. Malšané si spravili chuť alespoň v penaltách, ve kterých získali plusový bod.

Jankov podobně jako Roudné nezačal sezonu ideálně a je v dolních patrech tabulky. V utkání na hřišti Mariánských Lázní mohli Jihočeši v případě výhry jít před svého soupeře do středu tabulky. Bohužel gól v 78. minutě rozhodl, že všechny body zůstaly na západě Čech. 

V lákavém utkání Hluboké s Dražicemi, za které nastupuje exligový hráč Marián Horka, se vyznamenal domácí Pavel Hájek. Dal všechny čtyři branky Hluboké a hlavně díky němu zvládl tým od Vltavy přestřelku a vyhrál 4:2.


Malše Roudné – SK Senco Doubravka 1:1 (0:0), penalty 4:2

Góly: 81. O. Otepka (pen.) - 93. Novák. Rozhodčí: Vnuk - Hádek, Radina. Delegát: Tereba. ŽK: 0:3. Diváků: 80.

Roudné: Hřebejk – Kössl, M. Otepka, Holub, Maršík – Tušer, O. Otepka, Vávra (83. Samek) – Růžička (90. Svoboda), Bartoš, Píša (93. Tibitanzl). Trenér Rudolf Otepka.


FC Viktoria Mariánské Lázně - SK Jankov 1:0 (0:0)

Branka: 78. Kavalír. Rozhodčí: Szikszay - Hodek, Šlajs. Delegát: Ploch. ŽK: 3:3 (Drahorád, Šilhán 2x – Pavelec, Lošek, Maršán). ČK: 1:0 (92. Šilhán po 2 ŽK). Diváků: 250.

Jankov: Pavelec – Fajtl, Lošek, Kroneisl, Zajíc – Bürger, Kollár, Maršán (88. Mensah), Šebelka – Armah (72. Beránek), Sedlic. Trenér Ivo Čech.

Petr Maxa, asistent trenéra Jankova: „Možná by utkání více slušela remíza, ale bohužel jsme měli i kus smůly. Je taky fakt, že po vyrovnaném prvním poločasu nás domácí začali přehrávat a vytěžili z toho rozhodující gól. My můžeme jenom litovat trefeného břevna a promarněné šance v samotném závěru. No nic, musíme bojovat dál.“


TJ Hluboká n. Vltavou – TJ Dražice 4:2 (2:1)

Góly: 10., 28. (pen.), 70. (pen.) a 73. Hájek - 32. Hojdar, 59. Horka. Rozhodčí: L. Eibl - Jarolím, Macko. Delegát: Němeček. ŽK: 1:4 (Legdan – D. Štecher 2, Hořejší, Hojdar). ČK: 0:1 (87. D. Štecher). Diváků: 75.

Hluboká: Brašnička – Jonáš, Turek, Antoš, Čermín – Rubick (46. Křiváček), Nitrianský, Stráský (82. Lovička), Říha (73. Legdan) – Tauber, Hájek (75. T. Adam). Trenér František Cipro.

Dražice: Volek - Bareš, Valášek, Hojdar, Vlašin – Hořejší (75. Novotný), D. Štecher, Horka, Veselý - J. Štecher, Kromka (40. Stuchlík). Trenér Miloš Veselý.

Nejlepší hráči: Hájek, Nitrianský, Jonáš – Horka, Veselý

Petr Řehoř, činovník Hluboké: „Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě, i když je nutno vyzvednout dnešní střelecký koncert Pavla Hájka. Hosté se vůbec nepředvedli ve špatném světle, hodně a dlouho kousali. Po vyrovnání měli asi dvě obrovské šance a mohli jít do vedení. Naštěstí pro nás jsme to ustáli a zvítězili.“

Autoři | Foto Jan Škrle | Zdroj Jihočeský fotbal

Štítky Malše Roudné, TJ Hluboká nad Vltavou, SK Jankov, přehled, výsledky, divize, krajský přebor, Hluboká nad Vltavou, Roudné, Dražice, SK Dynamo České Budějovice, Pavel Hájek, Miloš Veselý, Vltava, SK Senco Doubravka, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcká divize a KP: Roudné přišlo o tři body v nastavení, Jankov těsně prohrál a Hluboká zdolala Dražice  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.