Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dynamo se na turnaji v Sezimáku utkalo ve finále s Táborskem. Derby musely rozhodnout penalty

Fotbalisté FC MAS Táborsko vyhráli turnaj O pohár města Sezimovo Ústí. Ve finálovém derby porazili SK Dynamo České Budějovice po bezbrankové remíze na pokutové kopy. Třetí skončil domácí Sokol, který překvapil v souboji o 3. místo Znojmo.

V prvním utkání turnaje hraném na 2x 35 minut narazilo Dynamo na domácí Sokol Sezimovo Ústí. Tým z fotbalové I.A třídy na favorita nestačil a šestkrát inkasoval. Skóre zápasu „otevřel“ v 10. minutě Jakub Pešek, na kterého v první půli navázali Elvis Mashieke (16. minuta) a Ivo Táborský (27). Trenér Horejš poslal do druhého poločasu novou jedenáctku, která se také třikrát prosadila. Ve 38. minutě zvýšil na 4:0 kapitán Petr Benát, pátou a šestou branku dal Jindřich Kadula.

Ve druhém semifinále porazilo FC MAS Táborsko po gólech Pavla Vandase, Martina Kučery a Václava Proška 1. SC Znojmo FK 3:1 a postoupilo do finále. V souboji o 3. místo dokázalo Sezimovo Ústí zaskočit Znojmo a vyhrálo po penaltách 2:1.

Jihočeské finále (na 2x 40 minut) začalo lépe Dynamo. První velkou šanci mělo ale Táborsko. V 6. minutě se dostal k odrazenému míči Vozihnoj a jeho pokus musel skvělým zákrokem zlikvidovat brankář Křížek. Na druhé straně pálil těsně vedle tyče Kadula. Téměř z protiútoku na druhé straně pálil Lukáš Veselý. I na jeho střelu byl Křížek připravený.

Zbytek zápasu se odehrál převážně kolem středové čáry bez větších šancí. Až v poslední minutě mohl rozhodnout táborský Puškarovič, kterého vychytal brankář Staněk, náhradník Křížka. O vítězi turnaje O pohár města Sezimovo Ústí tak musely rozhodnout až pokutové kopy. Neúspěšnými exekutory byli pouze budějcký Benát a Moravec, pohár pro vítěze turnaje tak putuje do Tábora.

Štítky SK Dynamo České Budějovice, FC MAS Táborsko, derby, pohár, turnaj, příprava, HC Dynamo Pardubice, finále, okres Tábor, Orli Znojmo, Petr Benát, Jakub Pešek, Ivo Táborský, Pavel Vandas

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo se na turnaji v Sezimáku utkalo ve finále s Táborskem. Derby musely rozhodnout penalty  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.