Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ligová dělba bodů. V utkání Dynama s Pardubicemi branka nepadla

Netradičně ve středu nastoupili fotbalisté českobudějovického Dynama do zápasu Fortuna národní ligy. Jejich soupeřem byly na Střeleckém ostrově průběžně osmé Pardubice.

Úvodní půle několika stovkám diváků nenabídla žádný oslnivý fotbal. Hrálo se převážně mezi šestnáctkami a obě mužstva spoléhala na dobrou defenzivu. Největší a prakticky jedinou šanci domácích měl ve 28. minutě mladý stoper Havel, který zblízka hlavičkoval do náruče gólmana Knoblocha. Hosté zahrozili z následného protiútoku, jenže Řezníček ve slibné gólové situaci přestřelil.

Po návratu z kabin se obraz hry nezměnil. Čas plynul a zásadní momenty by i pozorný fanoušek pohledal. Vzruch způsobil až v 65. minutě další pokus pardubického Řezníčka, jeho zakončení však chyběla razance. Osm minut před koncem znovu nebezpečně hlavičkoval Havel a před dobíhajícím Matějkou brankář Knobloch míč ukryl.

Závěrečné okamžiky patřily velké možnosti Východočechů. V 87. minutě se musel Křížek pořádně natáhnout a přízemní střelu Čiernika vyrazit na roh. Remíza odpovídá průběhu hry, ani jedno z mužstev si ve 27. kole Fortuna národní ligy nezasloužilo vyhrát.

David Horejš (SK Dynamo České Budějovice): „To, co jsme dnes předvedli zejména v prvním poločase, absolutně nechápu. Celých pětačtyřicet minut jsme prospali. S takovým soupeřem, jako jsou Pardubice, potom nemůžeme pomýšlet na tři body. Chyběl mi pohyb, směrem dopředu jsme opravdu nepředvedli vůbec nic, což je pro mě největší zklamání. Hráčů se budu ptát, kdo z nich vystřelil na bránu. Výkon některých z nich odpovídá tomu, co obvykle předvádím v pětatřicítce. V kabině byla bouřka a na rovinu jsem jim řekl, že jestli chtějí takhle dál pokračovat, nemá smysl, aby tady dál byli.“

Jiří Krejčí (FK Pardubice): „Během první půle jsme byli lepší v poli, silnější na míči a podle mého názoru jsme ze šance Řezníčka měli určitě skórovat. Po přestávce Budějovice přidaly a začaly nás přehrávat. Následovaly různé závary, oba týmy ale nedokázaly strhnout vítězství na svou stranu. Z toho pohledu považuji remízu za zaslouženou.“

Série domácích utkání Dynama pokračuje již tuto neděli. Od 17 hodin hostí fotbalisté zpod Černé věže v jihočeském derby FC MAS Táborsko.

SK Dynamo České Budějovice – FK Pardubice 0:0

Rozhodčí: Černý – Vitner, Poživil. Diváci: 513.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek – Klesa, Šourek, Havel, Kladrubský – Čavoš, Benát – Pešek, Táborský (78. Matějka), Funda (66. Wermke) – Kadula. Trenér David Horejš.

FK Pardubice: Knobloch – Křapka, Piroch, Šejvl, Shejbal – Mužík (90. Pospíšil), Kudrna, Řezníček, Fousek (62. Čiernik) – Ladra, Petráň (85. Kovář). Trenér Jiří Krejčí.

Štítky HC Dynamo Pardubice, Střelecký ostrov, SK Dynamo České Budějovice, FK Pardubice, David Horejš, Jiří Krejčí, FC MAS Táborsko, Madeta Motor České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ligová dělba bodů. V utkání Dynama s Pardubicemi branka nepadla  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.