Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Fotbalisté Dynama smazali dvougólové manko a s Baníkem si body rozdělili

Televizní šlágr 23. kola Fortuna národní ligy mezi čtvrtým Dynamem České Budějovice a momentálně druhým nejlepším týmem soutěže z Ostravy nemá vítěze. Baník vedl na Střeleckém ostrově dvěma slepenými brankami z poloviny úvodního dějství, Jihočeši však po návratu ze šatny přeřadili na vyšší rychlostní stupeň a skóre dokázali srovnat.

Výborná produktivita zajistila v úvodním poločase hostujícímu celku dvojnásobné vedení. Ostravští proměnili svou první šanci, které předcházela nezaviněná nepozornost Budějčáků. Čárový rozhodčí totiž ve 20. minutě nečekaně otočil aut, který místo domácích házel hráč Baníku, míč se po rychlém útoku dostal do vápna k Jakubovovi, jenž patičkou našel volného Roberta Hrubého a na jeho ránu Křížek nedosáhl.

Mužstvo z opačného konce republiky přichystalo takřka vzápětí domácím fotbalistům pořádně ledovou sprchu. Hrála se 23. minuta, Bredův centr z pravé strany hřiště prolétl mezi dvěma obránci Dynama k Petru Neradovi a ten ve skluzu překonal budějckého gólmana podruhé. Dynamo mohlo ještě před pauzou snížit. Táborský přiťukl na hranici velkého vápna balon rozběhnutému Čavošovi a jeho střela orazítkovala břevno.

Druhá půle přinesla atraktivní fotbalovou podívanou. V 64. minutě zahrál Funda rohový kop na hlavu Šourka, jemuž se podařilo trefit nohu zády stojícího Jiřího Kladrubského a gólman Vašek neměl proti tečovanému balonu šanci – 1:2. O šest minut později předvedli Jihočeši další pohlednou akci. Benát nabídl v šestnáctce přihrávku střídajícímu Matějkovi, jeho pokus však gólman Baníku chytil.

Klíčový okamžik přišel v 74. minutě. Přestože Ivo Táborský se u hlavního sudího emotivně dožadoval odpískání penalty, standardní situace metr před velkým vápnem mu stačila k vyrovnání. Ve zdi se během přímého kopu domácího útočníka rozestoupili Benát se Šourkem, Vašek nic neviděl a čtvrt hodiny před koncem inkasoval – 2:2. Poté, co Breda v 81. minutě hlavičkoval jen do náruče Křížka, skončila televizní dohrávka smírně.

David Horejš (SK Dynamo České Budějovice): „Fanoušci, kteří dnes přišli na stadion, nemuseli litovat. Hrál se velice dobrý fotbal, nadstandardní druholigový zápas. Jsme rádi, že i my jsme tomu svým výkonem pomohli. Dobře jsme začali, jenže jsme dostali smolnou branku, vzápětí druhou. Musím před kluky smeknout, protože to nezabalili, ve druhé půli byli lepší a zaslouženě vyrovnali. Směrem dopředu jsme hráli velice slušně. Přestože se to pro nás dobře nevyvíjelo, s bodem jsme spokojeni.“

Vlastimil Petržela (FC Baník Ostrava): „Dnes se potkaly dva fotbalové mančafty. Bylo to úplně jiné utkání než hrajeme s ostatními mužstvy, tam jde doslova o život a většinou to bývá holomajzna. První půli jsme hráli velice dobře a dostávali se před branku ze stran. Když se mě někdo zeptá, co se ve druhém poločase stalo, tak opravdu nevím. Nechat si vstřelit takové góly, to je vrchol. Většina míčů chodila přes pravou stranu, kde jsem kvůli hrozbě karetního trestu vystřídal Pokorného. Domácí využili standardní situace a utkání vyrovnali. Nevím, jak vůbec došlo k trestnému kopu, podle našich hráčů tam prý faul nebyl, každopádně jsme měli špatné rozestavení, brankář balon neviděl a zbytečně jsme inkasovali. Mohli jsme zvítězit, ale po utkání musím říct, že remíza je zasloužená.“

Další utkání druhé nejvyšší tuzemské fotbalové soutěže odehraje Dynamo již tuto neděli na opavském trávníku. Doma se představí příští týden v pátek 28. dubna od 18 hodin proti Vlašimi.

SK Dynamo České Budějovice – FC Baník Ostrava 2:2 (0:2)

Branky: 64. Kladrubský, 74. Táborský – 20. Hrubý, 23. Nerad. ŽK: 2:3 (Táborský, Šourek – Pokorný, Nerad, Jakubov). Rozhodčí: Váňa – Koval, Kožár. Diváci: 1214.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek – Klesa, Šourek, Novák, Kladrubský – Čavoš, Hála (54. Matějka) – Wermke, Benát, Funda (90. Vopat) – Táborský. Trenér David Horejš.

FC Baník Ostrava: Vašek – Breda, Pokorný (55. Mešaninov), Zápotočný, Hučko – Hlinka, Nerad – Sus, Hrubý, Granečný – Jakubov. Trenér Vlastimil Petržela.

Štítky SK Dynamo České Budějovice, FC Baník Ostrava, Ivo Táborský, Petr Nerad, Střelecký ostrov, Robert Hrubý, fotbal, Jiří Kladrubský, Vlastimil Petržela, David Horejš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Dynama smazali dvougólové manko a s Baníkem si body rozdělili  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.