Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dynamo ztratilo vedení v 87. minutě. O body se tak muselo podělit

Předehrávka 19. kola Fortuna národní ligy na Střeleckém ostrově v Českých Budějovicích skončila smírně. Nepříliš záživné utkání druhé nejvyšší fotbalové soutěže mohlo domácí Dynamo díky gólu Wermkeho urvat ve svůj prospěch, tři minuty před vypršením základní hrací doby však Jihočeši inkasovali a museli se smířit s remízovým stavem.

Už po necelých šesti minutách hry domácí málem vedli. Peškovu přízemní ránu k pravé tyči ale gólman Sokolova Šiman vytáhl na roh. Kromě Novákovy hlavičky těsně nad břevno ve 14. minutě se dlouhou dobu nic zásadního nedělo. Hráči Dynama měli problémy s přihrávkou a z tribun se začaly ozývat kritické hlasy. Až v poslední minutě úvodního poločasu doletěl Peškův centr na zadní tyč k Wermkemu, bohužel jeho zakončení hlavou nebylo přesné a branku minul.

Dění na hřišti bylo ve druhém poločase o poznání zajímavější. Nejdříve zčistajasna dvakrát za sebou zahrozili Sokolovští, v 68. minutě ale černo-bílí předvedli parádní akci, která skončila gólem na 1:0. K odraženému míči se před vlastním vápnem dostal Pešek, rozběhl rychlý útok po levém křídle, poslal křížný centr na dalšího mladíka Romana Wermkeho a ten zblízka překonal vyběhnutého Šimana.

Jihočechům se nepovedlo těsné vedení udržet. Obránce Baníku Mejdr v 73. minutě ještě minul. Jenže po dlouhém vhazování v 87. minutě propadl míč v šestnáctce ke střídajícímu Adamu Čihákovi, který se vysmýkl dvěma hráčům Dynama a vyrovnal – 1:1. Ve třetí minutě nastavení byla ve vápně Sokolova k vidění situace jako při ragby, balon se ale přes hromadu těl za brankovou čáru nedostal. Oba týmy tak braly po bodu.

David Horejš (SK Dynamo České Budějovice): „Jsme zklamaní, protože se nám nepovedlo navázat na výkon ze Znojma. Prvních deset minut jsme byli aktivní a hráli velice dobře, potom se ale projevila nervozita mladších hráčů a přišly zbytečné ztráty balonu v přechodové fázi, což nás stálo hodně sil. Soupeř zlobil hlavně z rychlých brejků, zejména jejich útočníkem Valentou. Po příchodu Kaloda se naše hra zvedla a dali jsme gól po krásné akci. Bohužel tak zkušené mužstvo s dobrými hlavičkáři, jaké máme, si musí výsledek pohlídat. Když máme ve vápně Nováka, Šourka, Kaloda a Kladrubského, nemůžeme inkasovat po dlouhém autu.“

Jiří Dreiseitl (FK Baník Sokolov): „Po relativně dobré přípravě se nám nepovedl začátek jarní části sezony. Smolnými výsledky, které vždy zapříčinila jediná chyba, jsme se dostali pod tlak a museli jsme dnes bodovat, jinak by přišla změna na postu hlavního trenéra. Jsem rád, že se štěstíčko přiklonilo na naši stranu. Sice jsme opět udělali jednu chybu, další šance domácích ale vycházely z kvality jejich týmu. Gól jsme dostali z brejku, v čemž je Dynamo silné. Díky vlastní vůli a změnou rozestavení jsme zariskovali a vyšlo to. Myslím, že jsme si tady nezasloužili prohrát.“

Nyní čeká fotbalisty reprezentační přestávka. Další utkání Fortuna národní ligy proto sehraje českobudějovické Dynamo až za dva týdny v Ústí nad Labem, doma se představí zřejmě v pátek 7. dubna od 18 hodin v prestižním duelu se Sigmou Olomouc. Termín tohoto zápasu se však ještě může změnit – ve stejný den by totiž hokejisté Motoru hráli případné utkání baráže o extraligu.

SK Dynamo České Budějovice – FK Baník Sokolov 1:1 (0:0)

Branky: 68. Wermke – 87. Čihák. ŽK: 2:2 (Pešek, Čavoš – Machek, Zorvan). Rozhodčí: Nenadál – Hrabovský, Arnošt. Diváci: 779.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek – Klesa, Šourek, Novák, Kladrubský – Čavoš, A. Čermák (57. Kalod) – Wermke (79. Vopat), Benát, Pešek (84. Hála) – Táborský. Trenér David Horejš.

FK Baník Sokolov: Šiman – Mejdr, Ševčík, Vondráček, P. Čermák (81. Kosak) – Sadílek (71. Dvořák), Machek – Provod, Glaser (57. Čihák), Zorvan – Valenta . Trenér Jiří Dreiseitl.

Štítky HC Dynamo Pardubice, Madeta Motor České Budějovice, Střelecký ostrov, SK Dynamo České Budějovice, FK Baník Sokolov, HC Baník Sokolov, David Horejš, FC Baník Ostrava, SK Sigma Olomouc, FK Ústí nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo ztratilo vedení v 87. minutě. O body se tak muselo podělit  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.