Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Cílem Dynama je cesta vzhůru. Chce patřit mezi nejlepší kluby

Sobotním zápasem v Třinci vstoupí fotbalisté SK Dynamo České Budějovice do druholigové sezony 2016/2017. Tým tvoří kmenoví hráči, ale změny mohou ještě přijít.

Fanoušky jihočeského klubu potěší fakt, že vedení klubu vyhlásilo útok na nejvyšší pozice. A to i přes papírově silnější složení ligy oproti ročníku 2015/2016.

„Minulou sezonu jsme si jasný cíl neřekli a asi to byla chyba. Za mě říkám, že se chceme vrátit nahoru a být do páté příčky. Nechci opakovat loňskou sezonu. S hráči o tom budu mluvit zítra. Osobně bych chtěl být do čtvrtého místa. Pokud se nám povede start, chceme hrát co nejvýš,“ řekl na předsezonní tiskové konferenci generální manažer klubu Martin Vozábal.

Klubu se podařilo udržet rozpočet na hodnotě kolem 33 milionů. „Z toho jde ale 11 až 12 milionů na mládež,“ upřesnil dále Vozábal. I když liga začíná již o víkendu, může v kádru Dynama dojít ještě k posílení. Vedení klubu intenzivně jedná se dvěma hráči.

„Ano, snažím se přivést dva hráče, aby konkurence byla větší. Nechceme, aby mladí usnuli na vavřínech. Nikdo si nesmí myslet, že má své jisté. To mladé nikam neposune,“ dodal generální manažer s tím, že klub oproti předchozím letům má jen dva hráče na hostování.

Všichni ostatní jsou kmenovými hráči Dynama. Na hostování jsou Patrik Čavoš a Jakub Pešek. Čavoš by se navíc měl v létě do Dynama přesunout natrvalo. Mužstvo by tak mělo zůstat delší dobu pohromadě a to by mu mohlo výrazně v sezoně pomoci.

A ani příchod dvou hráčů do A-týmu nemusí být poslední změnou v kádru Dynama. Manažeři totiž podle informací Budějcké Drbny krouží kolem nadaného Mikuláše Jáši, který již absolvoval několik testů i v zahraničních akademiích.

„I když nás lidé za mládež kritizují, troufnu si tvrdit, že jediné nabídky máme právě na naši mládež. Na Jášu zatím není konkrétní nabídka, ale jsme v kontaktu s jedním klubem. Zatím se ale nescházíme v představách o odstupném,“ řekl Vozábal na účet mladého beka Dynama.

Změn doznal během léta i Střelecký ostrov. Kromě právě dodělávané kabiny hostů se provádějí další práce v areálu a hlavně hráči budou hrát v sezoně na zcela novém trávníku. „Ještě jsme žádný trénink na Střeláku neabsolvovali. Ale co vidíme nebo co jsme si trávník prošli, tak je perfektní. Moc to oceňuji. Věřím, že nám pomůže, abychom hráli o co nejvyšší příčky,“ řekl kapitán A-týmu Petr Benát.

Pokud se doladí potřebné záležitosti, bude mít druhá nejvyšší soutěž ve středu vyhrazený prostor na České televizi. A není vyloučené, že první domácí utkání Dynama, které se má hrát s Vítkovicemi 14. srpna, bude vybrané právě jako to televizní.

Marketingové oddělení Dynama připravuje na sezonu spoustu akcí pro fanoušky a jednou z nich bude i otevřený trénink týmu. Termín ale zatím není znám. Mezi lákavé akce bude patřit exhibiční zápas Dynama „35“ v Loučovicích s reprezentací z roku 1996. Hrát se bude v pátek 12. srpna.

Další informace z Dynama přineseme zítra v rozhovoru s trenérem Davidem Horejšem.

SK Dynamo České Budějovice

Soupiska

Brankáři: Kamil Hajdušek, Zdeněk Křížek.
Obránci: Jiří Funda, Lukáš Havel, Jakub Hric, Pavel Novák, Michal Řezáč, Ondřej Šourek, Filip Vaněk.
Záložníci: Petr Benát, Patrik Čavoš, Adrián Čermák, Daniel Frnoch, Jan Hála, Jindřich Kadula, Michal Klesa, Jakub Pešek, Roman Wermke.
Útočníci: Richard Kalod, Matyáš Markytán, Ivo Táborský.

Realizační tým

Hlavní trenér: David Horejš.
Asistent trenéra: Jiří Lerch.
Trenér brankářů: Pavol Švantner.
Kustod: Radomil Procházka ml.
Masér: Jiří Rotbauer.
Lékaři: Martin Scheichl, Martin Held.
Fyzioterapeut: Tomáš Skrbek.    

Změny v kádru

Příchody: Ondřej Šourek (přestup – Jihlava), Adrián Čermák (přestup – Senica), Ivo Táborský (přestup – Teplice), Daniel Frnoch (přesun – dorost), Matyáš Markytán (přesun – dorost).

Odchody: Tomáš Hájovský a Jiří Mareš (oba návrat z hostování – Příbram), Marek Opluštil (návrat z hostování – Jihlava), Jan Šimák (konec smlouvy), Milan Jurdík (návrat z hostování – Sparta), Milan Ujec (návrat z hostování).    

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky SK Dynamo České Budějovice, Třinec, Martin Vozábal, Patrik Čavoš, přestup, FC Vysočina Jihlava, Jakub Pešek, Ondřej Šourek, Adrián Čermák, David Horejš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cílem Dynama je cesta vzhůru. Chce patřit mezi nejlepší kluby  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.