Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Generálka na novou sezonu nevyšla. Dynamo inkasovalo v Jihlavě pět branek

Ne moc dobře naladěni jsou fotbalisté SK Dynamo České Budějovice před nadcházejícím ročníkem Fotbalové národní ligy. V generálce na novou sezonu nezvládli konkurovat FC Vysočina Jihlava z české nejvyšší soutěže a prohráli vysoko 0:5.

Utkání v úvodních minutách moc fotbalové krásy neukázalo. Domácí byli aktivnější, ale žádnou příležitost si nedokázali vypracovat. Až do osmnácté minuty, kdy Dvořák mohl obhodit Křížka, ale Novák jeho pokusu včas zabránil. Duel zdobily i nepřesnosti, a tak se na gól čekalo až do jednatřicáté minuty. Po signálu trefil Fulnek hostujícího brankáře, od nějž se míč odrazil a Pavel Dvořák ho s přehledem uklidit do sítě.

Závěr prvního poločasu Jihočechům vůbec nevyšel. Ve 40. minutě se po standardní situaci prosadil Jozef Urblík. Dvě minuty před hvizdem přišla třetí branka, tentokrát z pokutového kopu. Po faulu Šourka se střelou k pravé tyči nemýlil Lukáš Vaculík.

Černobílí zlobili na začátku druhé půle. Byla u toho především nová posila Táborský. Nejprve po rozehrání jeho standardní situace vyslal jedovku Funda, později to Táborský zkusil sám, ale z první netrefil míč ideálně. Poté už se však více do příležitostí dostávala Vysočina a činit se musel Křížek. Třeba proti hlavičce Krejčího, kterou vytěsnil jen tak tak.

Dynamu znovu nevyšlo posledních pět minut půle. Harba se dostal ve vápně dost z úhlu, aby Křížka ohrozil, proto přihrál míč na Augusta Batioju, který přidal čtvrtou branku. Definitivní tečku za výsledkem udělal v 89. minutě Rostislav Šamánek, jenž hlavou poslal balon za záda budějckého strážce svatyně.

Pro Dynamo tak generálka před novou sezonou nedopadla vůbec dobře. Byla to pátá prohra ze šesti přípravných duelů. Na České Budějovice čeká za týden v rámci prvního kola poháru lepší z dvojice Motorlet Praha - Nový Bor. První utkání Fotbalové národní ligy odehrají Jihočeši 6. srpna v Třinci.

FC Vysočina Jihlava – SK České Budějovice 5:0 (3:0)

Branky: 31. Dvořák, 40. Urblík, 43. Vaculík (pen.), 85. Batioja, 89. Šamánek. ŽK: 0:1 (Kadula). Rozhodčí: Marek – Nádvorník, Hanáková.

FC Vysočina Jihlava: Hanuš (62. Rakovan) – Blaič (46. Kryštůfek), Krejčí, Rosa, Urdinov (77. Novotný) – Fulnek (46. Batioja), Šulek (72. Štěpánek), Urblík, Vaculík (80. Záviška) – Dvořák (72. Harba), Ikaunieks (62. Šamánek). Trenér Michal Hipp.

SK Dynamo České Budějovice: Křížek – Klesa, Šourek, Novák, Funda – Benát, Čavoš (54. Kalod) – Kadula, Čermák, Wermke (73. Vaněk) – Táborský (86. Matoušek). Trenér David Horejš.

Foto Bramberka Nová

Štítky SK Dynamo České Budějovice, FC Vysočina Jihlava, 2. česká fotbalová liga, Pavel Dvořák, Jozef Urblík, Lukáš Vaculík, Rostislav Šamánek, Fulnek, SK Motorlet Praha, Michal Hipp

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Generálka na novou sezonu nevyšla. Dynamo inkasovalo v Jihlavě pět branek  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.