Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Při exhibici Pomáháme fotbalem se vybralo celkem 150 tisíc korun

Už pořadové číslo devět měla fotbalová exhibice, která se odehrála na Střeleckém ostrově, kam se přesunula z Roudného. Netradičně se turnaje zúčastnily tři týmy. Už klasicky Mádl team a Real Top Praha. K nim letos přibyly Budějcké mašiny, tedy tým složený z hráčů Dynama, Motoru a Jihostroje. Na akci se nakonec vybralo 150 tisíc korun, které putují na Dětské oddělení Nemocnice České Budějovice a do Centra Arpida.

Celý program odstartovalo hodinové vystoupení českého zpěváka Xindla X a už od té doby bylo jasné, že lidé se budou po celé odpoledne skvěle bavit. Pak se šlo již do samotných fotbalových utkání. Jako první se proti sobě postavily Budějcké mašiny a Mádl team. Zápas nakonec skončil zaslouženou remízou 4:4, ačkoliv hráči Mádl teamu skórovali pětkrát. Skóre totiž otevřel hokejista Jiří Novotný. Zamířil však do druhé branky.

Účastníci i fanoušci se skvěle bavili. Dobré náladě přidala také poslední vítězka československé Superstar Emma Drobná, která také předvedla své pěvecké kvality.

Po ní už nastoupily na zelený pažit opět Budějcké Mašiny, ale proti nim tentokrát Real Top Praha. V něm složený tým z budějckých sportovců tahal za kratší konec a nakonec podlehl 1:3. Skvělé výkony ale v jejich dresu podávala trojice z Jihostroje - Tomáš Fila, Jiří Kraffer a Radek Mach. Jako výborný gólman se zase ukázal kapitán Motoru Josef Straka.

„Bylo to dneska hezké. Jakmile to je pro dobrou věc, tak je to vždycky pěkné. Navíc potkáme známé a trošku se zapotíme,“ usmíval se Straka. „Pokud přijde příští rok pozvání, tak opět rádi přijdeme,“ dal se slyšet Straka a jeho týmový parťáci Tomáš Nouza a Roman Vráblík.

Program mezi druhým a třetím utkání vyplnila Ewa Farna. Poté už začal lítý boj o vítězství v exhibičním turnaji mezi Mádl teamem a Realem Top Praha. Úspěšnější byl nakonec Real Top Praha, v jehož dresu nastoupil i Jaromír Bosák, který den předtím komentoval finálové utkání Ligy mistrů mezi Realem Madrid a Atleticem Madrid. „Hrálo se mi dnes dobře nato, že jsem byl unavený a jeli jsme z Milána přes noc autem. Jeli jsme rovnou do Českých Budějovic. Spal jsem asi tři hodiny, ale nakonec to dopadlo dobře,“ sdělil dobře naladěný Bosák. Ten nastoupil v jednom týmu i se svým kolegou Robertem Zárubou.

Real Top Praha tak převzal putovní pohár. K tomu se předal šek na 150 tisíc korun pro Dětské oddělení Nemocnice České Budějovice a Centrum Arpida. Poté už následovala autogramiáda všech zúčastněných a závěrečný koncert skupiny Ready Kirken.

9. charitativní fotbalová exhibice

Pondělí, 30. května 2016, 18:01

9. charitativní fotbalová exhibice
9. charitativní fotbalová exhibice

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky Real TOP Praha, SK Dynamo České Budějovice, Jihostroj, Nemocnice České Budějovice, fotbal, Střelecký ostrov, Roudný, Josef Straka, Real Madrid, Jaromír Bosák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při exhibici Pomáháme fotbalem se vybralo celkem 150 tisíc korun  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.