Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Prokletí skončilo, Táborsko doma porazilo silné Znojmo

Několikaměsíční prokletí, které druholigovému fotbalovému Táborsku odepíralo domácí vítězství, se konečně podařilo odčarovat. Modrobílí doma zdolali silného kandidáta na postup do nejvyšší soutěže - Znojmo.

Proč? Protože Znojemští hráli otevřený fotbal, nebetonovali a Táborsku takové pojetí svědčí. Jihočeši začali velmi aktivně a znovu ukazovali svůj styl - pohyb, držení míče, kreativitu v poli. První obrovskou šanci si sice připsalo Znojmo, ale pak se táborský Antonín Presl pozval do televizních fotbalových sestřihů. Ve 26. minutě po signálu z rohového kopu vypálil asi z pětadvaceti metrů a byla to přesná a silná bomba, na kterou se bude dlouho vzpomínat.

A kdyby asi za deset minut Sladký nepokazil brejk, při kterém šli tři domácí na jednoho stopera, mohlo být na Soukeníku ještě veseleji. Znojmo určitě nepůsobilo neškodně, ale velké šance si nepřipravovalo, spíše nepřesné závary.

Další důležitý moment přišel v 65. minutě. Znojemský Ledecký měl drsné řeči na sudího, dostal druhou žlutou kartu a hosté šli do deseti. Za čtyři minuty byl ve vápně faulován Linhart a Aleš Hanzlík „jedenáctku“ zkušeně proměnil - 2:0.

Znojmo nic nezabalilo, snažilo se i v oslabení o kontaktní branku, ale šance mu nepřicházely. Táborsko mělo dost brejků, aby duel definitivě zpečetilo, ale nedotáhlo je, a tak v poslední minutě dotlačil míč do sítě znojemský Patrik Bogner a pokazil tak brankáři Tomovi čisté konto. Na vytoužených třech bodech pro Táborsko se už nic nezměnilo.

„Jsem rád, že jsme konečně zlomili domácí prokletí, kdy se nám výsledkově nedařilo. Jsem rád za 3 body. My jsme kolikrát hráli lepší fotbal, ale nevyhráli jsme, takže vítězství nad Znojmem je velmi cenné. Na Znojmo jsme se dobře připravili, věděli jsme, že mu bude chybět klíčový útočník Žondra, který dokáže udržet spoustu míčů, špatně se odstavuje a dává branky. Věděli jsme, že když Znojmu zavřeme určité prostory, bude mít potíže dostávat se do zakončení. Znojmo má totiž šikovné hráče, kteří nás na podzim hodně proháněli. Zápas jsme sehráli tak, jak jsme chtěli. Znojmu jsme nedovolili žádnou šanci. Až na situaci, kdy Peter Mráz trefil protihráče a ten byl najednou sám před brankářem. To byla gólovka, která nás mohla stát zápas. Naštěstí jsme kontrovali gólem, který se možná bude promítat v televizi. Na můj vkus jsme nedohráli spoustu nadějných situací, kdy jsme šli do rychlých protiútoků. Ty situace měly skončit gólem. V tom trošku nejsem spokojen. Zápas jsme mohli rozhodnout dřív. Po vyloučení hráče Znojma už to z naší strany nebylo ono, nechtěli jsme bláznit. Chtěli jsme si vítězství ohlídat. Zápas rozhodla naše penalta. Mám však zdvižený prst - místo abychom zápas dohráli v klidu, hráli jsme lehkovážně, nesmyslně jsme otevírali prostory, Běloušek si vykoledoval žlutou kartu, přišli standardky, odvrácený roh a pak jsme si nechali dát zbytečný gól. Až na posledních 7 minut jsem s naším výkonem spokojen. Ten závěr si budeme muset s hráči ještě rozebrat,“ hodnotil duel kouč Táborska Petr Frňka.

„Věděl jsem, že nás čeká těžké utkání. Mému mužstvu chyběla kvalita v jednoduchých situacích a základních herních dovednostech jednotlivce - jednoduchá přihrávka a držení míče. Ztráceli jsme lehkomyslně některé balony, které jsme měli dohrát do předfinální nebo finální fáze. Z toho pramenily ztráty. Byli jsme málo důrazní v koncovce. Projevili jsme málo hladu po gólu. Měli jsme i šance, nedali jsme je. Táborsko nás překvapilo signálem, který jsme měli zachytit. Dalo krásný gól, ale věřil jsem, že máme dost času utkání zvrátit. Bohužel po vyloučení Ledeckého jsme měli jen platonický tlak. Z něho jsme si prakticky nic nevypracovali. Musím říct, že Táborsko nás vyloženě nepřehrálo, my jsme nehráli tak špatně, ale předvedli jsme asi polovinu výkonu, který dokážeme. To nás stálo body. Rád bych se vyjádřil k penaltě. Myslím si, že neměla být, ale tento okamžik nerozhodl utkání,“ doplnil trenér Znojma Radim Kučera.

FC MAS Táborsko - 1.SC Znojmo FK 2:1 (1:0)

Branky: 26. Presl, 71. Hanzlík (pen.) - 90. Bogner. ŽK: 4:2 (Presl, Linhart, Běloušek, Cíferský - Ledecký, Odehnal). ČK: 0:1 (64. Ledecký). Rozhodčí: Pechanec - Pospíšil, Melichar. Diváci: 427. 

FC MAS Táborsko: Toma - Běloušek, Cíferský, Mráz, Hanzlík - Sladký - Presl (72. Kočí), Nešický, Traoré (83. Kučera), Ciku (87. P. Pilík) - Linhart. Trenér Petr Frňka.

1.SC Znojmo FK: Veselý - Mezlík, Odehnal, Helísek, Svozil - Okleštěk, Weber (58. Šumbera), Nepožitek (86. Bogner), Stáňa (77. Njire) - Ledecký, Šamánek. Trenér Radim Kučera.

Autoři | Foto Jan Škrle

Štítky 1. SC Znojmo, okres Tábor, fotbal, Antonín Presl, Aleš Hanzlík, Radim Kučera, Peter Mráz, Petr Frňka, FC MAS Táborsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prokletí skončilo, Táborsko doma porazilo silné Znojmo  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.