Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Linhart přestoupil do Slavie. Další změny Dynamo řeší

Vedení SK Slavia Praha pokračuje pod novými majiteli s obměnou kádru a v českobudějovickém SK Dynamo si vyhlédlo jedenadvacetiletého útočníka Zdeňka Linharta. Přestupovou částku kluby neuvedly.

Příští týden začíná jihočeským fotbalistům zimní příprava a trenér David Horejš již nemůže počítat s útočníkem Linhartem. „Sám projevil zájem odejít. S manažerem mi řekli, že nechce prodloužit smlouvu a chce jít jinam. Respektuji to. Otázka pak ale je, kam půjde. Nabídka zatím není,“ uvedl v rozhovoru pro Drbnu na začátku prosince generální manažer Martin Vozábal.

Nakonec se s konkrétní nabídkou ozvala Slavia, která s příchodem nových majitelů výrazně posiluje a chce v nejbližší době útočit na čelní příčky ligy. Klub v závěru roku získal již Hušbauera (Sparta Praha) a Železníka (Zlín). Spekuluje se o příchodu Šurala (Liberec), Šventa (Kolín nad Rýnem), Tecla (Jablonec), Pavlenky (Ostrava) a Bořila (Boleslav).

Linhart je členem reprezentace do 21 let a do Dynama přišel ze Čtyřech Dvorů. Působil v něm od roku 2001. Velký talent zažil nejlepší období v sezoně 2013/2014, kdy ve druhé lize nastoupil do 29 zápasů a vstřelil devět gólů. V roce 2011 byl s reprezentací U17 na mistrovství Evropy. „Ve Slavii podepsal dlouholetou smlouvu, která skončí v červnu 2019,“ uvedl tiskový mluvčí Dynama Aleš Strouha. Přestupovou částku kluby neuvedly.

Kdo nový se objeví 4. ledna na zahájení zimní přípravy klub zatím tají. „Změny v kádru chce vedení klubu prezentovat až po nedělní poradě sportovního úseku,“ dodal Strouha. Jisté je, že kromě Linharta na jihu Čech dále nebudou pokračovat Lima a Buchvaldek. Karafiát a Hájovský se také vracejí z hostování do svých klubů a nyní je na vedení Dynama, aby přivedlo někoho zkušeného.

Štítky Linhart, Dynamo, přestup, Slavia, SK Dynamo České Budějovice, Zdeněk Linhart, SK Slavia Praha, David Horejš, Martin Vozábal, AC Sparta Praha, FC Fastav Zlín, 1. FC Köln, FC Slovan Liberec, FK Baumit Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Linhart přestoupil do Slavie. Další změny Dynamo řeší  |  Fotbal  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.