Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

První ročník závodu na paddleboardech se pojede ze Zlatky do Boršova

Boršov nad Vltavou letos pořádá první ročník závodu na paddleboardech. Závodníci si užijí jednadvacet kilometrů dlouhou část Vltavy ze Zlaté Koruny do Boršova, která je považována za jednu z nejromantičtějších částí řeky. Na každého závodníka čeká pamětní medaile , vítězové získají věcné ceny.

„Plavba na paddleboardu má mnohem blíže k vorařským plavcům, kteří pendlovali se svazky dřevěných klád mezi Vyšším Brodem a Prahou, než plavba na raftu nebo lodi, a tímto závodem našim statečným předkům i tak trochu vzdávají hold,“ popisuje starosta Boršova Jan Zeman.

Na krátkém úseku se nachází mnoho peřejí, zřícenina Dívčího Kamene s hamrem, sotva znatelná zřícenina hradu Maškovec, rozvalený jez U Rybů s jednou z nejstarších chatových osad v Čechách, jez Březí se dvěma vodními elektrárnami, který se musí přenášet, což je atraktivní pro diváky, stejně jako podívaná ze silničního mostu v Boršově nad Vltavou těsně před cílem, kdy závodníci objedou pilíř železničního mostu a poplují kousek proti proudu do cíle v půjčovně lodí Ká-Servis. Vedle předvedení krásného vodáckého úseku Vltavy se bude popularizovat i nové sportovní odvětví – Stand Up Paddleboarding.

Prezentace závodu bude v sobotu 22. června do půl jedenácté včetně zaplacení startovného, v 11 hodin je hromadný start na pravém břehu řeky v kempu ve Zlaté Koruně. Ze startu odvezou pořadatelé věci všem závodníkům do cíle, kde bude připraveno i občerstvení. Každý účastník dostane pamětní medaili, vítězové kategorií věcné ceny.

Zájemci o závod, kteří nemají vlastní paddleboard, si vše potřebné mohou vypůjčit za zvýhodněnou cenu v půjčovně v Boršově nad Vltavou.

Tisková zpráva | Foto Redakce

Štítky závod, paddleboard, Boršov nad Vltavou, Zlatá Koruna, Boršov, Vltava, Ján Zeman, Praha, Česko, Vyšší Brod, Dívčí kámen, Březí u Týna nad Vltavou

První ročník závodu na paddleboardech se pojede ze Zlatky do Boršova  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.