Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dubenský běh pro dobrou věc letos podpoří jedenáctiletého Matýska a Auticentrum

Spojit skvělou zábavu a sportovní zážitek s charitou. To je cílem benefiční akce Dubenský běh pro dobrou věc, jejíž čtvrtý ročník se bude konat v sobotu 4. května od 13h v Dubném u Budějc.

Akce se koná na místním fotbalovém hřišti u rybníka Velký hajský. Jsou připravené čtyři trasy přizpůsobené svou náročností všem, kteří mají chuť se zúčastnit. Nejmenší ve věku 0 – 5 let poběží od branky k brance přes fotbalové hřiště. Starší děti do 12 ti let si zasoutěží v běhu okolo hřiště. V délce okolo 3 kilometrů je naplánována příjemná rodinná trasa, kterou zvládne (třeba jen procházkovou chůzí a i s kočárkem) opravdu každý, kdo má chuť akci podpořit.

Ti, co se běhu nebojí, si užijí terénní trasu malebným okolím rybníka Hajský v délce 5 kilometrů a kousek. Celé odpoledne bude probíhat doprovodný program a možnost občerstvit se.

Za poslední tři ročníky se podařilo vybrat pro tři rodiny, které bojují za lepší životní podmínky svých vážně zdravotně postižených dětí víc jak milion korun. I letos, už počtvrté, mají organizátoři jasnou volbu a otevřená srdce pro rodinu, které chtějí pomoci a podpořit ji.  Kadlecovi žijí v Budějovicích, vychovávají dvě třináctileté slečny a jedenáctiletého Matýska, který má těžkou formu autismu spojenou se sebepoškozováním.

Rodina se rozhodla peníze, které v Dubném vybereme, použít prostřednictvím Nadačního fondu Základní školy a Mateřské školy Dubné, mimo jiné, i na vybavení a asistenty budějovického Auticentra, které sdružuje rodiny s podobným postižením.

Pro Matýska, ale i další děti z centra, si přejí hlavně Magic Box - projekční zařízení, které změní obyčejnou podlahu v kouzelný interaktivní svět, který Matýska baví a stimuluje. Pojďme udělat i 4. ročník Magický.

Autoři | Foto Facebook Dubenský běh pro dobrou věc

Štítky Dubenský běh pro dobrou věc, sport, běh, charita, pomoc, Dubné, České Budějovice, rodina

Dubenský běh pro dobrou věc letos podpoří jedenáctiletého Matýska a Auticentrum  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.