Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Budějce zažijí mezinárodní mistrovství České republiky ve freedivingu

Nejlepší nádechoví potápěči Evropy se sejdou v Českých Budějovicích. Budou bojovat o titul mistra a mistryně Čech. Přijďte na Sokolák podpořit místní klub Legendy z Budějc, který bude mít na mistrovství hned pětinásobné zastoupení. Vstup na tribunu plaveckého stadionu bude volný.

V sobotu 25. května budou České Budějovice dějištěm otevřeného mistrovství České republiky ve freedivingu. Z minulých let získal závod ve světě značnou prestiž, na kterou organizátoři Legendy z Budějc nejen navazují, ale nastavují laťku o stupeň výš. Díky velkému zájmu o účast musel realizační tým navýšit kapacitu na osmdesát atletů. Jedná se tak o největší závod v nádechovém potápění v české historii.

Všichni Jihočeši budou moci z tribuny porovnat své schopnosti se schopnostmi mistrů. Návštěvníci poprvé spatří z bezprostřední blízkosti světová esa tohoto sportovního odvětví a budou moci podpořit svého favorita. Mohou dorazit i ti, kterým freediving zatím nic neříká, ale rádi by si rozšířili obzory.  

Soutěžit se bude ve dvou disciplínách. Statická apnoe, kdy závodník leží v maximálním uvolnění na hladině s dýchacími cestami pod vodou, bude probíhat dopoledne od 10:00 do 13:00. Bez nadsázky lze tvrdit, že padne pár časů přes 8 minut.

Dynamická apnoe bude probíhat od 14:00 do 17:00. V této disciplíně jde o to, jak daleko freediveři doplavou pod vodou na jeden nádech. K vidění bude technika plavání se dvěma ploutvemi a technika vlnění s mono ploutví. Zde budou jistě pokořeny vzdálenosti okolo 200 metrů.

Celý šampionát bude živě přenášen na facebookovém profilu televize ČT4 Sport. K dispozici budou unikátní podvodní záběry, které diváka vtáhnou do děje a přiblíží lépe pocity atletů. Přenos bude moderovat světová rekordmanka ve statické apnoi Gabriela Grézlová, která bude během závodů odpovídat na vaše otázky prostřednictvím messengeru. Celou akci můžete s napětím pozorovat, a zároveň se ptát opravdu těch nejlepších.

V případě většího zájmu o poznání freedivingu můžete kontaktovat přímo organizátory šampionátu. Ti s nadšením vedou freedivingový klub Legendy z Budějc, pořádají kurzy nádechového potápění a klubová soustředění v Egyptě či v Rakousku. Více informací najdete na webu.

Tisková zpráva

Štítky freediving, Legendy z Budějc, potápění, Česko, nádechové potápění, České Budějovice, Evropa, Gabriela Grézlová, Rakousko, Egypt

VIDEO: Budějce zažijí mezinárodní mistrovství České republiky ve freedivingu  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.