Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Sebevědomí mu nedovolilo hrát druhou ligu, a tak jde Elvis na Žižkov. Do druhé ligy

Kauza fotbalisty Elvise Mashikeho nabrala nečekaný směr. Hráč měl jít hostovat z libereckého Slovanu do Českých Budějovic, odkud na sever Čech přišel, jenže v průběhu přípravného utkání si sbalil věci a trenérovi poslal vzkaz, že odchází a v druhé lize hrát nebude. Jenže nyní jde do Viktorie Žižkov, která hraje právě druhou ligu.

V Budějovicích strávil pět dní. Když měl nastoupit do utkání, přišla trenérovi videozpráva, že hráč v klubu končí a že jeho sebevědomí mu nedovolí hrát druhou ligu. A tak se čtyřiadvacetiletý hráč vrátil do Slovanu, kde se připravoval s juniorkou. Řešilo se, co dál, až se ozval Žižkov a kluby se dohodly na hostování do konce letošního ročníku.

Vzájemná pomoc

Elvis tak paradoxně jde opět do druhé ligy, navíc do posledního týmu tabulky. „Mashike je přesvědčen, že si v jarní části F:NL s Viktorkou vzájemně pomůžou směrem vzhůru,” oznámila Viktoria Žizkov na svém webu.

Mashike přišel do Evropy v patnácti letech. Začínal na Ukrajině, pak se dostal na Slovensko, kde začal hrát fotbal. Během pár let se dostal až do prvoligového Slovanu, kde na podzim vstřelil jednu branku. Trenér Hornyák o něm mluvil jako o velmi talentovaném, ale povahově nevyrovnaném hráči, který si musí nejprve vše srovnat v hlavě.

Mashike pak předvedl veletoč včetně zmizení z Českých Budějovic, nyní se bude chtít předvést v Praze. Pikantní by jistě byl duel právě s budějovickým Dynamem, oba vzájemné zápasy ale už oba týmy odehrály na podzim.

Autoři | Foto FC Slovan Liberec

Štítky Elvis, Mashike, Slovan Liberec, hostování, FK Viktoria Žižkov, SK Dynamo České Budějovice, FC Viktoria Plzeň, Evropa, Ukrajina, Slovensko, Praha

Sebevědomí mu nedovolilo hrát druhou ligu, a tak jde Elvis na Žižkov. Do druhé ligy  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.