Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nadějně rozehraný zápas body Motoru nepřinesl

Dramatický zápas se smolným koncem pro ČEZ Motor České Budějovice. Tak by se dal charakterizovat duel 45. kola Chance ligy se Vsetínem. Na Lapači se oba týmy vystřídaly ve vedení. Jihočeši po prohře ztrácí na duo Kladno - Vsetín již sedm bodů.

Hostující mužstvo dostalo první větší možnost na otevření skóre hned na začátku zápasu. Ve druhé minutě fauloval exbudějovický Luboš Rob a hosté tak hráli přesilovku. V ní si ale Motor žádnou velkou šanci nepřipsal. Naopak za další dvě minuty bylo pořádně dusno před Strmeněm. Za faul šel na trestnou Beránek a při vhazování byl navíc vyloučen za opakované vhazování Babka.

Největší šanci v přesilovce měl Rob, který pálil po kombinaci domácích do zcela odkryté branky. Brankář Motoru ale odkázal bleskově švihnout lapačkou a střelu skvělým zákrokem kryl. Když v polovině třetiny nevyužil Motor druhou přesilovku, udeřil z následné početní výhody po faulu doktora domácí Vsetín. Mikuš trefil od modré tyč a odražený puk dorazil do branky Tomáš Vávra - 1:0.

Druhá třetina byla pro Motor povedená. Ve 24. minutě vyrovnal Jakub Doktor, který dorazil puk do branky po nahození Vydareného – 1:1. Pak měli hosté štěstí po střele Kopty a ve 37. minutě otočil stav po pěkné individuální akci a střele pod horní tyč Karel Plášil - 1:2. V samém závěru druhé části ujeli do přečíslení Doležal s Jandusem, ale třetí gól hosté nedali.

Ve třetí třetině se skóre znovu otočilo v rozmezí 64 sekund během 49. a 50. minuty. Nejprve vyrovnal Luboš Rob, který využil dalšího odraženého puku a z velkého úhlu ho propasíroval přes beton Strmeně – 2:2. A z další akce se Lapač radoval potřetí. Vsetín zatlačil Motor do jeho pásma a po nahození Frola tečoval puk mimo dosah Strmeně Radim Kucharczyk - 3:2.

Motor po prohře ztrácí po 45. kole na druhé Kladno a třetí Vsetín shodně sedm bodů. V dalším kole hrají Jihočeši již v pondělí na ledě Benátek nad Jizerou (17:30).

VHK Vsetín - ČEZ Motor Č. Budějovice 3:2 (1:0, 0:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 14. Vávra (Mikuš, Rác), 49. Rob (Pechanec), 50. Kucharczyk (Frolo) – 24. Doktor (Vydarený, M. Novák), 37. Plášil (Z. Doležal, Heřman). Rozhodčí: Doležal, Barek – Votrubec, Ševic. Vyloučení: 4:8, navíc Karabáček (CEB) 10. Využití: 1:0. Diváci: 3 820. Střely na branku: 37:23.

Vsetín: Gába – Mikuš, Hryciow, Slováček, Teper, Frolo, Jeřábek, Jenáček – Vávra, Kucharczyk, Rác – Jonák, Pechanec, Rob – Kopta, Pitule, Theoret – Hořanský, Šilhavý, Vítek

Motor: Strmeň – Vydarený, Fillman, Plášil, Jandus, Pýcha, Pavlin – Beránek, Gilbert, Karabáček – Šimánek, Dančišin, Babka – M. Novák, Přikryl, Doležal – Čermák, Doktor, Heřman

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky hokej, Motor, zápas, Madeta Motor České Budějovice, VHK Vsetín, SK Kladno, Luboš Rob, 1. česká hokejová liga, Tomáš Vávra, Karel Plášil, Radim Kucharczyk, ČEZ, HC Benátky nad Jizerou

Nadějně rozehraný zápas body Motoru nepřinesl  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.