Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na jihu Čech se dá i po oteplení stále lyžovat

Lyžařské areály na jihu Čech zůstávají i přes oteplení z minulých dní v provozu. Na sjezdovkách leží několik desítek centimetrů sněhu. Většinou toho technického. Areály lákají i na noční lyžování.

Na lipenských sjezdovkách leží až 60 centimetrů sněhu. „V provozu jsou všechny lanovky a celkem 5,3 kilometrů sjezdových tratí, což je nejvíce na Šumavě. V noci mrzne, sjezdovky jsou tak zejména ráno naprosto skvělé k lyžování. Lyžuje se na sjezdovkách Jezerní, Dámská, Spojovací, lišáka Foxe a Vyhlídka,“ popisuje za Skiareál Lipno ředitel obchodu a marketingu Jiří Falout.

Před týdnem na Lipně také spustili večerní lyžování, které bude přerušeno jen na Silvestra.

Na sjezdovkách na Zadově leží podle provozovatelů zhruba 45 až 60 centimetrů sněhu. Před svátky byla v areálu upravená jen sjezdovka Kobyla a nyní mohou lyžaři vyrazit také na Churáňov nebo do Nových Hutí.

Podobné podmínky mají i ve středisku Kvilda, kde mohou lidé denně rovněž na večerní lyžování. Dostatek sněhu leží i na sjezdovkách na česko-rakouské hranici Šumavy. „Lidé, kteří na Hochficht dorazili, měli obavy, v jakém stavu budou sjezdovky vypadat po nedávných vydatných deštích. Naštěstí na ně na Štědrý den napadl přírodní sníh, který výrazně zlepšil jejich stav, a proto se u nás návštěvníci mohou těšit na výborné lyžařské podmínky. V provozu máme všechny lanovky a vleky," uvedl ředitel Hochfichtu Gerald Paschinger.

Foto Skiareál Lipno | Zdroj ČTK

Štítky sníh, areály, lyžování, zima, Jihočeský kraj, sjezdovka, Česko, Šumava, Vodní nádrž Lipno, silvestr, Štědrý den, Hochficht, Zadov, Churáňov, Nová Huť

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Čech se dá i po oteplení stále lyžovat  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.