Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Vozíčkáři Štírů vyhráli turnaj PWO. Ve finále zdolali holandský Kampong

Florbalisté FBC Štíři České Budějovice na vozíku ovládli prestižní mezinárodní turnaj Prague Wheel Open. V Praze prohráli pouze úvodní zápas ve skupině, od té doby potvrdili roli spolufavorita turnaje a obhájili titul. O úspěchu hovoří opora týmu Adam Šimonek.

Na turnaji asi nebylo lehčího soupeře, že? Ale přeci jen úvodní porážka s holandským Doingem byla trochu překvapení. Jaký to byl zápas?
Letos byl turnaj hodně vyrovnaný, takže určit, kdo byl nejtěžší soupeř, se podle mě nedá. My o sobě víme, že máme první zápasy na turnajích slabší, nicméně změnit se nám to pořád moc nedaří. První zápas se nám vůbec nepovedl a na výsledku je to jasně vidět. Doing vstřelil první branku, zatímco my jsme se v útoku trápili a tím, jak jsme museli hru trochu otevřít, tak se soupeři podařilo ještě dvakrát skórovat. Míša Sýkorová, mimochodem nejlepší hráčka turnaje, pak už jenom kosmeticky upravila na 1:3.

Zbylé zápasy ve skupině už byly podle vašich představ?
Ve druhém zápase už jsme se po úvodním opaření začínali rozjíždět. V průběhu turnaje jsem se my i švédská Nacka trápili s absencí několika opor. I přesto si myslím, že se jednalo o kvalitní florbal a remíza byla spravedlivým vyústěním celého zápasu. Další utkání už jsme všechny vyhráli, takže ano, spokojení jsme byli. S oběma českými i švýcarským týmem jsme si poradili větším výsledkovým rozdílem. Holandský Kampong nás na závěr skupinové části turnaje pořádně prověřil. Většinu zápasu jsme 0:1 prohrávali a až v poslední minutě se nám podařilo skóre dvěma góly otočit. Do vyřazovacích bojů jsme tak šli i po horším začátku z prvního místa.

V semifinále jste znovu hráli s Nackou a vyhráli už s rozdílem tří gólů. Byl to pro vás překvapivě lehčí zápas?
Naše forma celý turnaj stoupala, navíc v pátek nám dorazili dva opozdilci. Rozhodně bych ale neřekl, že to byl lehčí zápas. Nacka vždycky předvede dobrý výkon a my proti nim nemůžeme nic podcenit ani vypustit, což se ukázalo i v tomto utkání. Už jsme ale byli produktivnější v koncovce než v našem prvním vzájemném zápase, takže jsme si na začátku vybudovali náskok a pak zodpovědně bránili. Několikrát nás podržel náš staronový spoluhráč Zdeněk Čížek, který kvůli neúčasti obou brankářů musel po zdravotní pauze naskočit do branky.

Finále jste hráli s nizozemským Kampongem a i tento zápas zvládli o tři góly. Byl to pro vás nejtěžší soupeř na turnaji?
Rozhodně můžeme říct, že nám na turnaji nejvíce zavařily oba holandské mančafty. Kampong již ve skupině ukázal, že sílu má. Snad nám psychicky pomohlo i to, že jsme s nimi zápas ve skupině dokázali otočit. Holanďané mají svůj specifický styl, míčky hodně nahazují na bránu a snaží se je tečovat, na to jsme si tentokrát dali pozor a i po vstřelení branek jsme dobře bránili.

Co vás dále v sezoně čeká?
Nyní máme chvíli volno a poté se začneme připravovat na českou extraligu, která začíná na podzim. V jejím letošním ročníku útočíme na třetí mistrovský titul v řadě a je to pro nás velká výzva, takže už se moc těšíme, až to zase vypukne.

Výsledky FBC Štíři České Budějovice- základní skupina:

Doing SV Zoetermeer - FBC Štíři 3:1
Nacka HI – FBC Štíři 1:1
FBC Štíři – Tatran Střešovice 4:1
FBC Štíři – Výběr Švýcarska 3:1
FBC Štíři – SKV Praha 4:0
Kampong – FBC Štíři 1:2

Play-off - semifinále:

FBC Štíři – Nacka HI 5:2

Finále:
FBC Štíři – Kampong 4:1

Autoři | Foto archiv FBC Štíři České Budějovice

Štítky FBC Štíři České Budějovice, vozíčkáři, Prague Wheel Open, PWO, turnaj, Nacka, finále, Praha, České Budějovice, Extraliga ledního hokeje, Tatran Omlux Střešovice, Zdeněk Čížek, Švýcarsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vozíčkáři Štírů vyhráli turnaj PWO. Ve finále zdolali holandský Kampong  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.