Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Čtvrtý charitativní Římovský běh pro úsměv vynesl skoro čtvrt milionu korun

Téměř čtvrt milionu korun, to je částka, kterou „vyběhali“ účastníci čtvrtého ročníku charitativní akce s názvem Římovský běh pro úsměv. Částka bude rozdělena mezi tři rodiny, které denně bojují za zkvalitnění života svých hendikepovaných dětí.

Peníze z Římovského běhu pro úsměv pomůžou Nicolasovi z Velešína trpícímu dětskou mozkovou obrnou. Za „vyběhané“ peníze v Římově dostane speciální rehabilitační pomůcku motomed. Sourozencům Míšovi a Anetce z Kaplicka, dětem s mentálním postižením, udělají radost na míru sestavené tříkolky a zbývající suma peněz pokryje rehabilitační pobyt v Klimkovicích hendikepovanému Petříkovi z Vltavotýnska.

„Stále se posouváme, a proto můžeme prohlásit, že letošní ročník byl opět tím nejúspěšnějším,“ shodli se organizátoři akce. Na trati a hřišti panovala pozitivní nálada, zázemí běhu pro děti i dospělé poskytovalo všestranné vyžití. Dětem zajistily zábavu nafukovací atrakce, malování na obličej, jízda na elektrokoloběžce, playstation či jízda na koni. Dospělí si nechali překontrolovat své tělesné hodnoty a ve stánku s občerstvením čekaly na všechny domácí speciality místních hospodyněk

Ohlasy na běh byly velmi pozitivní, jedním z účastníků byla i Kateřina Španihelová, která pokořila 7,5 kilometrů dlouhou trať. „Římovského běhu se účastním pravidelně. Byla jsem překvapená, jak dobře se mi běželo i přesto že tolik netrénuji. Navíc mi připadá skvělé, že udělám něco pro své zdraví a navíc mám šanci pomoci i někomu jinému. Příští rok se určitě i se svými kolegy vrátíme,“ uvedla.

„Podobné odezvy zaznívaly téměř od všech přítomných, a proto věříme, že to co děláme, má smysl, a že se příští rok opět shledáme v Římově, abychom hlavně pomohli. Děkujeme všem, kteří nás podpořili, všem běžcům a jejich doprovodu, a samozřejmě děkujeme všem dobrovolníkům, kteří do celého odpoledne vložili svůj čas a energii. Děkujeme, že pomáháte s námi,“ nešetřili slovy díků pořadatelé Římovského běhu pro úsměv.

Autoři | Foto Římovský běh pro úsměv

Štítky sport, běh, Římov, charita, pomoc, výtěžek, hendikep, rodina, dítě, peníze, Velešín, Klimkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtvrtý charitativní Římovský běh pro úsměv vynesl skoro čtvrt milionu korun  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.