Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Město chce rozvíjet mládežnický sport. Jednání se na Složišti zúčastnil i Milan Hnilička

Rozvíjet mládežnický sport a vybudovat silnou základnu sportovních klubů, které budou město dobře reprezentovat, bylo cílem jednání, které proběhlo v úterý 3. dubna v areálu Složiště v Českých Budějovicích. Na pozvání primátora Jiřího Svobody a poslance Parlamentu České republiky Romana Kubíčka přijel do krajského města bývalý hokejový brankář Milan Hnilička.

Hodinového jednání se kromě primátora Jiřího Svobody, poslance parlamentu Romana Kubíčka a vládního zmocněnce pro sport Milana Hniličky zúčastnili za město i náměstek primátora Petr Holický a zastupitel Viktor Lavička. Hovořilo se o koncepci sportu v Českých Budějovicích, o návaznosti sportovních klubů na školská zařízení a samozřejmě také o financování sportu, zejména toho mládežnického. 

„Pan Hnilička velice ocenil, co vše naše město pro sport dělá a také kvitoval silnou podporu nově vzniklých mládežnických sportovních akademií,“ sdělil k jednání Jiří Svoboda.

Všichni aktéři se na závěr shodli, že sportovní aktivity v dnešní době je potřeba rozvíjet již od útlého věku a tomu se také jak stát, tak i jednotlivé samosprávy, budou intenzivně věnovat. Další jednání budou následovat tak, aby město mělo silnou základnu sportovních klubů, které budou dobře reprezentovat, ale aby tyto aktivity také přivedly co největší počet dětí a mladých lidí ke sportu.

Autoři

Štítky sport, jednání, Milan Hnilička, Jiří Svoboda, sportovní klub, Parlament České republiky, Madeta Motor České Budějovice, Roman Kubíček

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město chce rozvíjet mládežnický sport. Jednání se na Složišti zúčastnil i Milan Hnilička  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.