Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Mladé olympioniky ocenila hejtmanka. Gratulovala ale i rodičům a trenérům

Mladí Jihočeši na Hrách VIII. zimní olympiády dětí a mládeže se ziskem 150 bodů obsadili mezi kraji osmé místo. Získali celkem devět medailí, z toho čtyři zlaté, dvě stříbrné a tři bronzové. Všem medailistům osobně pogratulovala jihočeská hejtmanka Ivana Stráská.

„Nejenom jménem svým, ale i dalších představitelů Jihočeského kraje vám děkuji za vzornou reprezentaci našeho regionu na Hrách VIII. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky v Pardubickém kraji. Přeji vám, abyste ve sportu pokračovali, dále zakoušeli ten krásný pocit vítězství a za pár let si možná uvědomili, že vám sport pomohl přenést si do života zdravou soutěživost, bojovnost a schopnost hrát fér,“ poděkovala mladým jihočeským medailistům hejtmanka Ivana Stráská.

K poděkování se připojil i náměstek pro oblast školství a tělovýchovy Zdeněk Dvořák, který souhlasí s tím, že sport je tou nejlepší průpravou do dalšího života. „Na příkladu našich úspěšných mladých olympioniků vidím, že mladí lidé netráví život jen u počítačů, ale věnují se sportu. Díky němu jsou zvyklí disciplíně a to je pro formování osobnosti nezbytné,“ upozornil Dvořák a vyjádřil přesvědčení, že všichni mladí sportovci, kteří odmalička tvrdě trénují, mají ty nejlepší předpoklady pro úspěch i v dalším životě. 

Mladí Jihočeši si pak ze setkání kromě poděkování odnesli poukázky na nákup sportovního zboží a další drobné dárky. Hejtmanka na závěr vyzdvihla hlavně zásluhy trenérů a rodičů mladých sportovců. „Bez úsilí vašich trenérů a podpory rodičů, kteří vás ke sportu přivedli, byste nebyli tam, kde jste,“ uzavřela hejtmanka. 

Na úspěchu mladých Jihočechů se nejvíce podíleli závodníci v biatlonu a krasobruslaři. Závodnice v biatlonu Hanka Randáková se může pochlubit bronzovou, stříbrnou i zlatou medailí, krasobruslařka Lucie Novotná získala také zlato, stejně tak, jako snowboardista Jan Rataj. Historickým úspěchem je vůbec první zlatá medaile v Alpské disciplíně, kterou pro Jihočeský kraj vybojoval Štěpán Kroupa. Další stříbrnou medaili získal Lukáš Vochozka za krasobruslení, o bronzovou medaili za biatlon se s Hankou Radákovou dělí také Lenka Bártová a Johanka Hůrková. Poslední dvě bronzové si odnesl Jakub Bouška v běžeckých disciplínách.

Autoři

Štítky Zimní olympiáda, děti, mládež, medaile, hejtmanka, gratulace, České Budějovice, trenér, Zimní olympijské hry, Ivana Stráská, sport, biatlon, Zdeněk Dvořák, Jihočeský kraj, Česko, Pardubický kraj, Jan Rataj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladé olympioniky ocenila hejtmanka. Gratulovala ale i rodičům a trenérům  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.