Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Budějce hostí mládežnické mistrovství v boxu. Představí se i domácí Popovič

Na jihu Čech se bude konat 23. až 25. března víkendové mistrovství Česka v boxu pro kategorie kadetů a kadetek. Nejvyšší ambice v nejtěžší kategorii má i domácí David Popovič.

Republikový šampionát, který bude sloužit jako dílčí mezník pro nominace na mistrovství Evropy, přivítá od pátku 23. března po tři dny Sport Hotel na Jiráskovo nábřeží, kde má zázemí oddíl Box Club Táty Němce České Budějovice. Přihlášky nejsou uzavřené, takže konečný počet závodníků bude známý až před turnajem.

Nominace na mistrovství probíhají podle několika kritérií. Kluby si nominují své nejlepší boxery, kteří ale mají splněné například počty zápasů na kvalifikačních závodech. Není to tak, že by mohl přijet kdokoliv,“ uvedla za pořádající oddíl Renata Hadová. V praxi to znamená mít za sebou vybojované nejméně tři zápasy v soutěžích ČBA nebo na mezinárodních startech.

Zajímavý mládežnický turnaj se v Budějcích bude konat od pátku až do neděle v 15 kategoriích pro kadety i kadetky. Podmínkou otevření kategorie je účast alespoň dvou boxerů. Oficiální zahájení soutěže bude v pátek 23. března ve 13:45, první zápasy začnou ve 14 hodin. V sobotu se bude pokračovat od 9 hodin a od 14:00 jsou v plánu semifinálové duely. V neděli začnou finálové duely v 9:15. Vstupné na akci je 60 korun.

Kategorie kadetů a kadetek je do 16 let. Budějcký Box Club Táty Němce bude mít ve startovním poli jednoho zástupce – Davida Popoviče. Startovat bude v nejtěžší kategorii nad 80 kilogramů. „David je v těchto kategoriích náš nejvíce úspěšný boxer. Je dravý, nadaný a umí se pro zápas správně bojově naladit,“ řekla na jeho adresu Hadová.

Popovič v uplynulém roce vyhrál v Karviné mistrovství České republiky v boxu školní mládeže a letos přestoupil do kadetů. Jako nejúspěšnější borec klubu má za sebou výborné výsledky, na které by chtěl navázat i na domácí půdě. „Zveme širokou veřejnost, která uvidí nejlepší české kadety a kadetky. Věříme, že David bude pro jihočeské fanoušky velkým lákadlem,“ dodala Hadová.

Sám Popovič půjde do šampionátu s nejvyššími ambicemi. „Mám jediný cíl a tím je vítězství. Díky tomu bude šance dostat se do nominace na mistrovství Evropy,“ řekl David Popovič. Na otázku, čím chce na soupeře vyzrát, odpověděl jednoznačně: „Válkou!“

V ringu nechám všechno a půjdu si pro vítězství. Důležité je, že mám natrénovanou novou techniku, kterou si připravuji jen na toto mistrovství,“ dodal Popovič, který podle předběžných zpráv bude mít v kategorii více jak čtyři soupeře a v pyramidě bude muset porazit minimálně tři protivníky. Kompletní harmonogram a počet zápasů bude k dispozici v místě turnaje po uzavření přihlášek.

Autoři | Foto FB Davida Popoviče

Štítky Box Club Táty Němce České Budějovice, David Popovič, turnaj, šampionát, mistrovství, válka, boj, duel, ring, České Budějovice, box, Česko, boxer, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějce hostí mládežnické mistrovství v boxu. Představí se i domácí Popovič  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.