Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

CO VY NA TO? Bude to pěkné, ale drahé, říkají Budějčáci o novém multifunkčním centru

Na místě sportovní haly v Českých Budějovicích se v květnu letošního roku začne stavět multifunkční centrum. Ptali jsme se proto, co si o nové stavbě lidé myslí a zda podle nich najde využití. Názory se často lišily, ale v jednom se oslovení Budějčáci shodnou. Nová hala pro sport je potřeba.

Simona Harazímová


Já bych byla určitě pro, čím více účelů, tím víc aktivit v Budějcích můžeme využít. Jsem akční člověk, takže určitě využiji jakoukoli možnost nějaké aktivity. Miluji všechny sálové sporty a kolektivní sporty. Kdyby tam třeba byla možnost zajít na jógu, tak to bych brala. Teď chodím na jógu, která je hodně navštěvovaná, a kdyby se pole působnosti rozšířilo, určitě by to Budějcím jenom pomohlo.

Jakub Rytych


Já jsem o tom četl, ale je to drahá sranda, kdyby radši postavili nový skatepark, i když už tu jeden je. Tahle budova už není reprezentativní pro klub Jihostroj, který je nejlepší v lize, a je to nedůstojné. Viděl jsem návrh nové haly a vypadá to hezky, ale je to drahé. Až to bude hotové, tak tam ale určitě zajdu, protože manželka hraje volejbal.

ČTĚTE TAKÉ: Vítěze stavby haly v Českých Budějovicích určí dvoukolový výběr

Milan Bílek, Včelná


Nápad je to dobrý, ale ještě lepší by bylo, kdyby se postavila jedna budova pro sport a jiná pro kulturní akce. Já bych to nemixoval dohromady. Myslím, že by to mělo být zvlášť. Pro koncerty a divadlo tady není pořádná budova, jednalo se sice o Kaplického budově, která to měla mít, ale ta nebyla prvotně koncipována pro regionální kulturu. Neustále stavíme nové supermarkety a haly, pak pro ně ale nemáme odpovídající využití. Nebo se nepostaví tak, aby to využití měly. Přijde mi, že stále něco budujeme, ale ne s rozmyslem.

Jan Ctibor, Suché Vrbné


Tohle jde trošku mimo mě, ale slyšel jsem, že na volejbal to nemá správné parametry, což je škoda. Hlavně, když Budějce hrají dobře a jsou tu třeba mezistátní turnaje nebo utkání, občas se tu hraje pohár. Z toho důvodu by to bylo dobré, ale investice tři sta milionů je asi přehnaná.

Štítky sportovní hala, víceúčelová hala, přestavba, investice, sport, kultura, České Budějovice, Jihostroj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

CO VY NA TO? Bude to pěkné, ale drahé, říkají Budějčáci o novém multifunkčním centru  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.