Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Vozíčkáři Štírů hráli ve Švédsku „tradičně“ finále s Nackou. Na gumě těsně prohráli

Souboje pěti špičkových týmů nabídl švédský florbalový turnaj pro hráče na vozíku Malmö Open. Českou republiku reprezentovali stříbrní hráči FBC Štíři České Budějovice.

Jihočeši jeli do Skandinávie s cílem porvat se o zlatou medaili. K tomu museli projít skupinovou fází a následně zvládnout i play-off. Budějcké Štíry v turnaji doplnil švédský spolufavorit Nacka HI, Tým Švýcarska a další dva domácí výběry IKSU Rullstolsinnebandy a Grif Invalidos.

Hrálo se na gumovém povrchu, což je pro nás stále trochu nezvyk, neboť se s ní v Čechách nepotkáme. Především díky tomuto aspektu byl turnaj hodně náročný. Především pak sobota, kdy nám los turnaje přiřadil všechny zápasy ve skupině v jednom dni,“ uvedla ofenzivní opora týmu Adam Šimonek. „Tyto nevýhody jsme se snažili eliminovat především v pátek, kdy se nám podařilo si v hale zatrénovat a osahat si hřiště,“ podotkl Šimonek.

Štíři začali turnaj vítězstvím 8:1 s IKSU, dále těsně porazili Grif 1:0 a Švýcary 6:1. V posledním zápase Jihočeši remizovali s Nackou 2:2. V semifinále šli Štíři znovu na Grif a vyhráli 3:1. „Před turnajem jsme chtěli protáhnout šňůru a potřetí za sebou se probojovat do finále, což se nám podařilo,“ dodal dále Šimonek. Ve druhém semifinále Nacka přehrála IKSU bez problémů 4:0. „Nacka je náš dlouhodobý rival. Prohra samozřejmě mrzí, ale druhé místo považuji za úspěch,“ připomněl.

Nacka je tradiční soupeř Štírů pro finálové zápasy na špičkových evropských turnajích. V zatím posledním zápase (vyjma boje ve skupině) dokázali Češi svého soupeře udolat 4:3. „To bylo v srpnu 2017, takže jsme věděli, že jsou k poražení,“ řekl budějcký hráč, který na turnaji zaznamenal osm kanadských bodů za pět gólů a tři asistence.

Od začátku to bylo z obou stran opatrné dozadu, nikdo nechtěl udělat chybu. Soupeř dal gól až v polovině druhého poločasu a byl tak trochu smolný. I přes několik nadějných střel se nám bohužel branku vsítit nepovedlo. Jako skoro každý zápas s Nackou rozhodly maličkosti,“ dodal Šimonek.  

Nejproduktivnějším hráčem českého týmu byl Zbyněk Sýkora, který za stejný počet gólů i asistencí zaznamenal deset bodů. Spolu se Šimonkem měli osm bodů i Lukáš Trupl a Tomáš David.

Po návratu se tým začal znovu koncentrovat na extraligu, kde je čeká odehrát zbývající turnaje základní části. Vrcholem sezony pak bude na přelomu května a června finálový turnaj v Praze.

Autoři | Foto FB Štíři ČB

Štítky Štíři, vozíčkář, florbal, turnaj, finále, Švédsko, SK Dynamo České Budějovice, Česko, Malmö FF, IKSU, Švýcarsko, Skandinávie, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vozíčkáři Štírů hráli ve Švédsku „tradičně“ finále s Nackou. Na gumě těsně prohráli  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.