Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zájem o pronájmy ledových ploch v Jihočeském kraji je velký

Zájem veřejnosti o pronájmy ledové plochy na jihočeských zimních stadionech většinou převyšuje nabídku. Zájemci proto často využívají volné hodiny v pozdních večerních nebo nočních časech. Pronájmy jsou navíc dlouhodobě obsazené a noví uchazeči musí čekat, až někdo z rozvrhu vypadne.

„Poptávka je vysoká a platí to pro obě naše ledové plochy. Pronájmy začínají brzy ráno a končí pozdě v noci," řekl Tomáš Novák, ředitel českobudějovické společnosti, která má zimní stadion na starosti. Dodal, že pronájmy tvoří sportovní oddíly, základní školy nebo lidé, kteří si chtějí zahrát hokej. „Samozřejmě největší zájem je o odpolední hodiny a tam těžko dokážeme vyjít všem vstříc," uvedl.

Podobná situace je v Táboře. „Takový prime time bývá od 16:00 do 20:00 hodin. V tu dobu by chtěl mít pronájem každý," řekl Jan Benda. Dodal, že poptávka dlouhodobě převyšuje nabídku o padesát procent. Město hledá řešení, jak zájemcům vyhovět, proto uvažuje o zastřešení otevřeného kluziště, které se nachází vedle zimního stadionu. „Plocha je to sice menší, ale dala by se využít pro tréninky krasobruslení nebo utkání hobbyhokejistů," uvedl. Připomněl, že součástí projektu by musela být i modernizace systému chlazení, aby stačil v dostatečné kvalitě vyrábět led.

O rozšíření ledových ploch uvažují i ve Strakonicích. „Zatím je to jenom idea, ale určitě by to našlo u veřejnosti odezvu. Zájem o pronájmy ledové plochy je tu velký," řekl asistent ředitele správy tělovýchovných a rekreačních zařízení města Miroslav Bouček. Stejně jako v jiných městech žadatelé o pronájmy preferují odpolední hodiny. „Ale tomu nelze vyhovět. Proto musí vzít volná místa i pozdě večer nebo v noci," dodal.

Výstavbu nového zimního stadionu plánují v Třeboni. Náklady na projekt činí přibližně osmdesát milionů korun. Město kvůli tomu loni v září uspořádalo referendum, které však bylo vzhledem k nízké účasti nezávazné. „Zastupitelé se projektem dále budou zabývat a pro letošní rok je na něj uvolněno v rozpočtu dvcet milionů korun," upřesnila mluvčí třeboňské radnice Jitka Bednářová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky bruslení, stadion, sport, pronájem, led, zájem, ledová plocha, Jihočeský kraj, zimní stadion, projekt, Tomáš Novák, Jan Benda, Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o pronájmy ledových ploch v Jihočeském kraji je velký  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.