Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jihočeská výprava skončila na Olympiádě dětí a mládeže osmá

Olympiáda dětí a mládeže je u konce. Jihočeský kraj získal na Pardubicku celkem devět medailí a v celkovém pořadí krajů obsadil osmou příčku. Z vítězství se radoval Liberecký kraj.

„Jsem spokojen, i když jsme nedosáhli stejného výsledku, jako před dvěma lety a skončili osmí. I to je ale krásný výsledek. Snaha i samotné sportovní výkony byly na velmi vysoké úrovni,“ chválil své svěřence vedoucí výpravy Jan Steinbauer. „Velmi nás překvapily alpské disciplíny, kde jsme získali historicky první medaili ve sjezdovém lyžování,“ naráží Steinbauer na fakt, že Štěpán Kroupa ovládl slalom.

ČTĚTE TAKÉ: Jihočeský kraj si věří na Olympiádu dětí a mládeže až na dvanáct medailí 

Kromě toho se Jihočechům ukázaly dva obrovské talenty do budoucna. „Jak biatlonistka Hana Randáková, tak rychlobruslařka Barbora Kuciánová patří do mladších žákyň, takže by se měly představit i za dva roky na příští Olympiádě dětí a mládeže v Karlových Varech,“ pochvaluje si Steinbauer. 

Randáková se na jihočeské sbírce devíti medailí, ze které jsou hned čtyři zlaté, podílela nejvíce. Z Letohradu, kde probíhaly závody biatlonu, si přivezla kompletní sadu cenných kovů. 

Jihočeský kraj reprezentovalo na Pardubicku 94 sportovců, kteří se představili ve všech jedenácti sportech včetně šachů a tance.

Autoři | Foto odm.olympic.cz

Štítky Olympiáda dětí a mládeže, sport, děti, olympijské hry, Jihočeský kraj, Pardubický kraj, Liberecký kraj, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeská výprava skončila na Olympiádě dětí a mládeže osmá  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.