Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Borci z TJ Karate získali na republikovém šampionátu 19 titulů

Velmi úspěšnou tečku za závodní sezonou v letošním roce udělali bojovníci z TJ Karate České Budějovice. Z Karlových Varů, kde se konalo mistrovství Česka, přivezli Jihočeši 42 medailí.

Ze všech klubů jsme získali nejvíce titulů. Cíl pro konec sezony jsme tedy splnili, i když jsme se nestali po bodové stránce nejúspěšnějším klubem. Vyhráli jsme také Českou ligu týmů, takže v součtu u nás panuje spokojenost,“ řekl Miroslav Hýsek, hlavní trenér TJ Karate České Budějovice.

Svou formu potvrdila Adriana Crhonková, která se stala nejlepší závodnicí turnaje. „Vyhrála všechny čtyři kategorie, ve kterých nastoupila. Seniorskou kategorii, U21, BRH a týmy,“ doplnil Hýsek. Crhonková se letos dostala mezi světovou elitu a bojuje o nominaci na nadcházející olympijské hry.

Bude to strašně těžké. Pořád nevíme kompletní podrobnosti, ale pravděpodobně se budou i slučovat kategorie, takže Adrianě přibydou další soupeřky. Pro nás je důležité, že je mezi světovou elitou a může tak jako jediná Češka bojovat v kumite o nominaci. V roce 2018 nás ale čeká cestování po nominačních turnajích po celém světě,“ řekl dále trenér.

Letošní rok zakončila ve světě Crhonková na 28. místě a svou formu si otestuje hned z kraje příštího roku v Rusku, kde se koná šampionát do 21 let. Kromě ní na turnaj za TJ Karate pojedou i Aneta Růžičková, Tomáš Gabriel, Monika Bürgerová, Adéla Průchová, Martina Šáchová a Klára Halodová.

Štítky TJ Karate České Budějovice, Miroslav Hýsek, Adriana Crhonková, olympijské hry, karate, České Budějovice, Česko, Karlovy Vary, Rusko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Borci z TJ Karate získali na republikovém šampionátu 19 titulů  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.