Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Po hokeji na futsal: Rudolfov přivítá v semifinále poháru giganta z Chrudimi

Ve středu 29. listopadu se v českobudějovické sportovní hale představí nejlepší tým z futsalových palubovek a účastník evropských soutěží. Domácí PCO Rudolfov hostí v semifinále Poháru FAČR Era-Pack Chrudim.

Rudolfov je prvním jihočeským klubem, který bojuje o místenku do finále domácího poháru. Vloni mu vystavilo stop ve čtvrtfinále Benago, letos dokráčel mezi nejlepší čtveřici.

V osmifinále deklasoval lídra 2. ligy západ FC GMM Jablonec (9:4) a o velikou senzaci se postaral skalpem prvoligového Svarogu Teplice (5:4). Rudolfov se rázem skloňoval v celostátním měříku ve všech pádech. V přímém přenosu losování semifinále na stanici České televize sport mu předseda futsalu Otakar Mestek vytáhl z osudí toho nejtěžšího možného protivníka - Era-Pack Chrudim. Třináctinásobný mistr ČR sbírá tituly jak na běžím pásu a devětkrát k tomu přidal double po vítězství v poháru. Na tuto tradici chce pravidelný účastník Poháru UEFA, v němž hrají nejlepší evropské celky, navázat i letos.

Chrudim ztratila v aktuálním ročníku 12členné první ligy pouze jednou remízou, jinak nemá konkurenci. Statečně jí naposledy vzdorovaly Litoměřice 1:4 (1:1), které vydržely se silami jen poločas, pak je Era-Pack přehrál fyzicky. „Teď budeme mít pár dní na odpočinek a přípravu na semifinále poháru, kde doufáme v další vítězství,“ řekl po výhře nad Litoměřicemi hrající kouč Felipe Conde.

Do nominace národního týmu proti Německu (3. 12. v Plzni) se dostala pětice chrudimských hráčů. Kapitán Lukáš Rešetár, David Drozd, Tomáš Koudelka, Matěj Slováček a Roman Mareš. Ve skvělé formě hraje Brazilec Max, nejlepší střelec mužstva, branku střeží Dmitrij Litviněnko, ukrajinský reprezentant.

Posila z Popradu

Rudolfov už jednoho pohárového triumfu dosáhl. Vloni v konkurenčním sálovém fotbalu nechal za sebou i věhlasný Chemcomex Praha (nejlepší tým sálovky), který porazil 4:2, a čeká ho účast v turnaji Evropského poháru ve Španělsku. Zápas s nejlepším futsalovým týmem u nás si kvůli důstojné atmosféře přeložil z domácí vrbenské haly do budějovické Všesportovní haly na Dlouhé louce.

Sestava Jihočechů bude téměř stejná jako proti Teplicím: Beránek – Sláma, Pouzar, Pomeje, Peterek, Hrbáč, Hačka, Jasanský, Vaněček. Na Chrudim si pozvali jednu posilu z ciziny. „Ze slovenského Popradu dorazí Jakub Hric,“ hlásí duše týmu Radim Pouzar. „Chrudim je velkým favoritem, to je jasné. My si chceme zápas užít a bojovat až do konce,“ uvádí Pouzar.

O dobrou náladu v hledišti sportovní haly se postarají trubači z Vimperka. Semifinálové utkání začíná ve 20 hodin, tedy krátce po hokejovém střetnutí na blízkém zimním stadionu mezi ČEZ Motor České Budějovice a HC Stadion Litoměřice (17:30).

Vstupné na zápas je 50 korun.

Autoři | Foto Miloslav Kusbach

Štítky futsal, hokej, Rudolfov, Chrudim, semifinále, Fotbalová asociace České republiky, HC Stadion Litoměřice, FK Teplice, FK Baumit Jablonec, Česká televize, UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po hokeji na futsal: Rudolfov přivítá v semifinále poháru giganta z Chrudimi  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.