Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

SOUTĚŽ: Noční běžci rozsvítí České Budějovice

Úžasná atmosféra, nádherné medaile, tisíce závodníků a diváků… Přesně tak vypadá série nočních běhů NN Night Run a Avon Běh. Staňte se v letošním roce i vy její součástí a pomozte vytvořit nový účastnický rekord. Bude to stát za to a rovnou v retro stylu. A v Budějcích už v sobotu 7. října. A několik z vás pustí do závodu zdarma soutěž s Budějckou Drbnou.

Abba, Europe, A-Ha, The Beatles, Kelly Family… Co mají tyto skupiny společného? Nebo třeba taková Pomáda film, který viděl snad každý (pokud ne, určitě se podívejte!)? No jasně, je to retro! A jelikož retro mají lidé rádi, ponese se v tomto duchu také letošní série nočních běhů NN Night Run a Avon Běh proti rakovině prsu. Tak pomalu začněte ladit kostýmy, protože to bude velké!

Série nočních běhů navštíví celkem osm měst po celé České republice a jedním z nich jsou právě České Budějovice. Už počtvrté, a už tuto sobotu 7. října.

Jak takový závod vypadá?

Po tom, co běhuchtiví zájemci přijdou na náměstí Přemysla Otakara II, vyzvednou si své startovní číslo spolu s balíčkem plným dárečků od partnerů akce. Další možností je také startovné s dárečkem – černým či růžovobílým tubusem. Co se týče závodů, na výběr bude nezávodní Bosch Family Run, kterého se může zúčastnit klidně celá rodina. Za startovné sto korun si účastník odnese tričko a medaili Bosch a má možnost vyhrát sušičku Bosch v hodně osmnáct tisíc korun.

Pokud si ale člověk chce zazávodit, možností má více. První z nich je charitativní pětikilometrový Avon Běh. Část startovného jde na konto Boje proti rakovině prsu. V loňském roce organizátoři předali 201 500 korun. Kdo se bude cítit na více než pět kilometrů, může zvolit hlavní závod NN Night Run, který je dvojnásobně dlouhý. Hlavním cílem je ovšem podpora rodin a dětí. Proto také vznikla kategorie „rodinný tým“, který je utvořen jedním dospělým a jedním dítětem do patnácti let. Jejich časy se následně sčítají.

Chtěly by děti běžet samy?

Není problém. V odpoledních hodinách proběhne také innogy Kids Cup – běžecký pohár pro děti. Startovné je pouhých padesát korun. V letošním roce organizátoři nezapomínají ani na zkušenější běžce. Pro důchodce nad 65 let připravili startovné na kterýkoliv závod zdarma. Ale co se opravdu povedlo, jsou cílové medaile pro každého. Pokud chcete vědět, jak budou vypadat, hlídejte stránky na Faceboku či Instagramu. A tím lze navázat na poslední zajímavou kategorii – #Blogrun. Máte svůj blog? Rádi píšete? Chcete si běh vyzkoušet na vlastní kůži? V tom případě je blog run přímo pro vás. Můžete s ostatními blogery porovnat své síly.

Co dalšího nás letos čeká?

I v letošním roce se všichni mohou těšit na bohatý program ve stanu generálního partnera NN Životní pojišťovny a Penzijní společnosti. Ve stanu bude opět připraveno mnoho soutěží a dalších aktivit, například oblíbený NN fotokoutek, malování na obličej, diagnostika došlapu, dietolog a další. Před samotným závodem lze navštívit masážní Alpa stan nebo se zúčastnit pořádné retro rozcvičky, která bude součástí každého závodu. No a po ní už nezbývá nic jiného, než se postavit na start a závod si pořádně užít! V cíli každý obdrží zmiňovanou nádhernou medaili. Nezapomeňte navštívit občerstvovací stanici Zdravé stravování s bohatým výběrem a počkat si na vyhlášení vítězů. Třeba mezi nimi budete i vy a budete si moci vychutnat potlesk ostatních běžců.

Jaké zajímavosti si organitoří série nočních běhů letos připravili? Ten, kdo odběhne pět z osmi závodů, bude odměněn oceněním Night Man či Night Woman. A bude mít i finační úlevu, ke třem zaplaceným startovným obdrží čtvrté zdarma.

Jednou z dalších zajímavostí je novinka, Night Run Team, který získá mnoho výhod právě během série NN Night Run a Avon Běh 2017. Není vůbec těžké stát se jeho členem. Veškeré informace a zajímavosti jsou na webu NN Night Run. Novinky, fotografie, videa a další informace ze závodů lze sledovat také na Instagramu a Facebooku.

A teď pánové pozor! Závodů se účastní z 67 procent dámy. Pokusíte se ten poměr trošku srovnat? Třeba na některém z nich poznáte svou vyvolenou, jako se to už povedlo. Samozřejmě bude i větší zázemí, lepší zvuk a světla a celá atmosféra v areálu.

Nezapomeňte si proto vytvořit registraci co nejdříve, abyste měli své místečko na startu jisté a nepřišli jste tak o perfektní zážitek na celý život. Protože kdo jednou NN Night Run vyzkouší, už ho nebude chtít opustit.

A několik z vás pustí zdarma do závodu soutěž s Budějckou Drbnou.

Soutěž o startovné pro NN Night Run a Avon Běhu (7. října - 18:15)

Několik čtenářů Budějcké Drbny může vyhrát startovné do běžeckého klání NN Night Run a Avon Běh. Stačí pouze prostřednictvím formuláře do středy 4. října do 16:00 hodin zodpovědět následující soutěžní otázku a čekat na slosování.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže

Soutěž skončila 

NN Night Run se v Českých Budějovicích poběží počtvrté. Správně byla odpověď B.

Startovné do běžeckého klání NN Night Run a Avon Běh vyhráli: Matěj Kunfiřt, Petr Kalista, Petra Jurásková, Eva Zoubková, Ivana Silná, Lucie Hronková, Lukáš Rajnoch, Jan Bostl, Milan Hronek, Michaela Slabší, Martin Štoudek, Martin Šitra, Jitka Vosejpková, Lída Hronková, David Moric, Jaroslav Šipan, Veronika Beníšková a Alena Jarošová. Gratulujeme!

Autoři

Štítky NN Night Run, Avon Běh, České Budějovice, noc, soutěž, retro, Drbna.cz, Robert Bosch GmbH, stan, The Beatles, ABBA, Europe, Instagram

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Noční běžci rozsvítí České Budějovice  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.