Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

U Sportovní haly proběhne charitativní beach turnaj na podporu Tomáše Lahodného

Beach cup na podporu Tomáše Lahodného se už v sobotu 9. září od 13 hodin odehraje v beach areálu u Sportovní haly v Budějcích. Jeden z posledních letních dní bude patřit charitativní akci plné zábavy.

Pro nejmenší je připravený velký dětský den se spoustou her, lukostřelbou, soutěžemi a skákacím hradem. Pro dospělé je připravena barmanská show, soutěže, dobré jídlo, ještě lepší pití a charitativní dražba.

Spolumoderátorem akce bude Jakub „Lavi“ Štáfek, od 20:00 vystoupí kapela Tak či tak. Za mixážní pult si poté stoupne DJ Andre Moretti. 

Program:

10:00 – 17:00 | Velký dětský den (skákací hrad, hry, soutěže, lukostřelba pro děti), pro dospělé – barmanská show, dobré jídlo a pití, lukostřelba.
17:00 – 18:00 | Vyhlášení výsledků turnaje, autogramiáda, předání dárkových tašek dětem z Arpidy.
18:30 – 20:00 | Charitativní dražba.
20:00 – 22:00 | Vystoupení kapely Tak či Tak.

Příběh Tomáše Lahodného:

Do roku 2015 byl Tomáš Lahodný celkem aktivní dítě. Chodil sám, všude ho bylo plno, vesměs neposeděl. V květnu 2015 nastal zlom. Začal trpět epileptickými záchvaty. Měl jich 20 až 25 denně. V září 2016 prodělal zápal plic a velmi zeslábl.

V listopadu byl hospitalizován v Thomayerově nemocnici na neurologickém oddělení pro snahu o kompenzaci epilepsie. Postupně od začátku letošního roku přestal chodit. S pomocí se krátce postaví. Denně je převážen do centra Arpida v Českých Budějovicích, kde je mu poskytována pravidelná rehabilitace. 

Kompenzace epilepsie se ale bohužel nedaří. Došlo jen ke zmenšení množství záchvatů, nyní je jich 10 až 15 denně. Ovšem i tak se jedná o velké množství, které má za následek celkové zhoršení zdravotního stavu. Záchvaty Tomáše Lahodného velmi vysilují, je hodně unavený, často nemocný (až tak, že se mu nemocnice stává domovem, trpí různými záněty, hlavně průdušek a plic). 

Bohužel od července 2016 se stav stále zhoršoval, zhubl 14 kilogramů a nyní už není schopen aktivní chůze. Je velmi unaven a na vozíku padá do strany. Vozík už v tuto chvíli neplní svou úlohu. Místo aktivního vozíku potřebuje Tomáš Lahodný vozík polohovací s vysokou zádovou opěrkou, hlavovou oporou a možností naklopení do polosedu, kde si může odpočinout po záchvatu. Cena vozíku je přibližně 140 tisíc korun.

Štítky charitativní turnaj, Tomáš Lahodný, České Budějovice, lukostřelba, soutěž, vozík, Thomayerova nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Sportovní haly proběhne charitativní beach turnaj na podporu Tomáše Lahodného  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.