Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hejtman Zimola na Regiontouru: Jihočeský kraj se promění na největší sportoviště v republice

Jihočeský kraj se v olympijském roce promění v největší sportoviště v České republice. Čeká jen na vaši návštěvu. Hejtman Jiří Zimola to řekl ve čtvrtek během zahájení prezentace projektu Jižní Čechy olympijské na brněnském mezinárodním veletrhu cestovního ruchu Regiontour 2016. Ten se v jihomoravské metropoli koná od 14. do 17. ledna.

„Projekt Jižní Čechy olympijské jsme na podzim oficiálně vyhlásili v Praze. Před Vánoci jsme podepsali memorandum o spolupráci s Českým olympijským výborem a minulý pátek jsme jej první akcí odstartovali dětským lyžařským ski kempem v Lipně nad Vltavou. Nyní s ním tady v Brně chceme seznámit co nejširší veřejnost,“ uvedl Zimola. 

Mapa ukazuje, že sportovat se bude po celém kraji

Podle Zimoly je na letošní rok díky mnoha organizátorům připraveno více než tisíc sportovních a kulturních akcí. Na nich si lidé budou moci nejenom aktivně zasportovat, ale i se pobavit.

„Jedná se například o českobudějovický půlmaraton, Lipno sport fest, novinku pro ultra vytrvalce Gigathlon, největší evropský mládežnický festival v gymnastice Eurogym 2016, Švejkovu padesátku, Evropský pohár ve vodním slalomu či Cipískoviště,“ naznačil Zimola, který na veletrhu zároveň představil mapu jižních Čech s vyznačenými body, kde všude si budou moci lidé zasportovat. „Z toho je jasně patrné, že sportovat se bude nejen v době srpnové olympiády v Riu v olympijském parku u Lipna, ale po celý rok a po celém kraji. To byl ostatně i náš cíl, se kterým jsme do projektu s Českým olympijským výborem šli,“ zdůraznil hejtman.

Z celé akce by pak měl významně profitovat i podnikatelský sektor, cestovní ruch a služby, kterou jsou na něj napojeny.

Více informací o projektu Jižní Čechy olympijské a pořádaných akcích najdete na: www.jiznicechyolympijske.cz. Projekt má i svůj hashtag #jco2016.

Autoři

Štítky Jihočeský kraj, Jiří Zimola, olympijské hry, projekt, Česko, sportoviště, Český olympijský výbor, Praha, Letní olympijské hry 2016, Vodní nádrž Lipno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejtman Zimola na Regiontouru: Jihočeský kraj se promění na největší sportoviště v republice  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.