Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Tři, dva, jedna, START! Zimola a Neumannová odpočítali zahájení projektu Jižní Čechy olympijské

Pokřik v podobě odpočítávání tři, dva, jedna, START! zahájil na sjezdovce v Lipně nad Vltavou projekt Jižní Čechy olympijské. V pátek 8. ledna se při něm do hlasivek společně mimo jiné opřeli jihočeský hejtman Jiří Zimola, krajský radní pro dopravu Antonín Krák, starosta Lipna Zdeněk Zídek, ikona běžeckých lyžařských tratí Kateřina Neumannová, zástupci Českého olympijského výboru a malí účastníci Ski kempu, který je první akcí nadcházejícího olympijského roku vůbec.

Na celém jihu Čech se bude konat více jak tisíc sportovních a kulturních akcí

„Olympiáda v Riu se koná sice až v srpnu, stejně jako plánovaný olympijský park v Lipně nad Vltavou. My ale chceme, aby si v rámci projektu Jižní Čechy olympijské, který je rozvržen na celý rok po celém kraji, přišli na své i milovníci zimních sportů,“ vysvětlil Zimola.

Podle Zimoly je na letošní rok díky mnoha organizátorům připraveno více jak tisíc sportovních a kulturních akcí. Na nich si lidé budou moci nejenom aktivně zasportovat, ale i se pobavit. „Zároveň jsem přesvědčen, že z této akce bude výrazně profitovat i podnikatelský sektor, cestovní ruch a služby, kterou jsou na něj napojeny,“ dodal hejtman s tím, že by chtěl velmi poděkovat všem, kteří se o tento projekt zasloužili.

Olympijská nadace podpořila již přes 900 dětí

Třídenní dětský Ski kemp pořádá v Lipně nad Vltavou Česká olympijská nadace. Díky ní tu bude moci padesátka dětí lyžovat, projít se Stezkou v korunách stromů, navštívit aqvapark a setkat se i s úspěšnými českými reprezentanty.

Česká olympijská nadace finančně podporuje děti od 6 do 18 let, které by jinak nemohly kvůli nedostatku prostředků sportovat. Během tří let existence nadace podpořila již více než 900 dětí.

Více informaci o projektu Jižní Čechy olympijské najdete na: www.jiznicechyolympijske.cz

Autoři

Štítky olympijské hry, Jiří Zimola, Jihočeský kraj, Kateřina Neumannová, projekt, Lipno nad Vltavou, Český olympijský výbor, Antonín Krák, start, Vodní nádrž Lipno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři, dva, jedna, START! Zimola a Neumannová odpočítali zahájení projektu Jižní Čechy olympijské  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.