Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

ONLINE: Motor se vrací bez bodu

Dnes v 17:30 se v Jihlavě odehraje velká hokejová bitva. Domácí Dukla, která aktuálně vede tabulku WSM ligy, přivítá budějcký Motor. Ať už zápas dopadne jakkoli, je jasné, že se bude odehrávat v bouřlivé atmosféře. Fanoušci Motoru totiž vypravili speciální vlak, kterým se na místo konání přesunou. Budějcká Drbna bude při tom a postupně bude přidávat aktuální zprávy.

11:32 - Na vlakovém nádraží se scházejí skupinky fanoušků většinou oděných do barev Motoru a začínají si vyzvedávat lístky na zápas.  Kromě modrožlutých hloučků je zde i jeden oddíl těžkooděnců, který by měl zajistit pořádek a také bezpečnost všech zúčastněných

12:26 - Vlak už se zaplnil a vyrazil ze stanice. Dobrá nálada se projevuje sborovým skandováním. Nejvíce se zatím chytly pokřiky „Motor jede a vyhraje“ a „vysočinu leda na rohlík“.  Právě vysočina je ve vlaku velice často konzumovanou pochutinou. Co se místa týče už teď je plno a ještě nás čekají dvě další zastávky, kde přistoupí další fanoušci. 

12:57 - A už jsme ve Veselí. Nastupují další a nálada je výborná. Fanoušci ve vlaku si hromově odpovídají „České - Budějovice“ a dalším dnes velice oblíbeným pokřikem je„jedou, jedou Budějce."

13:35 - Další zastávka Jindřichův Hradec.  Nálada stále lepší a dnes poprvé „skáčeme Budějce!" 

14:15 - Vagóny prochází předseda fanklubu, Pajky, a prosí fanoušky, aby přispěli na sluchově postižené děti. Jeho heslo je vskutku poetické: „Připravte si šrajtofličky a přispějte na dětičky."

15:10 - Budějčáci letos poprvé viděli sníh, který začal padat z šedých mraků a nezůstal bez odezvy. Za tak skvěle zazpívanou píseň „Po roce Vánoce" by se nemusel stydět ani sbor Boni pueri.

15:34 - Vlak dorazil do stanice Jihlava a motoráci se vydávají v průvodu směrem k zimáku. „Jihlava ha ha ha!"

15:55 - A jsme u stadionu, teď už jen počkat. Brzy to vypukne.

16:35 - Někteří fanoušci Motoru se ještě posilňují v restauračních zařízeních a někteří už zaujali místo na zimáku. Pomalu se také začínají křičet pokřiky směrem k Jihlavským. Podél sektorů hlídají fanoušky také policejní psi.

      

17:15 - Motoráci už se rozjíždí a všímají si toho i domácí. Podle Jihlavské Drbny je Budějčáky dost slyšet.

      

17:29 - Zápas už brzy začne a fanoušci Dukly se prezentují pěkně provedeným pyroefektem. Následně se odhodlali i k „Argentině" a na led přistávají dlouhé pruhy papíru. Pořadatelé se již dali do úklidu.

17:33- Zdržení naštěstí netrvalo dlouho a jdeme na to.

18:36 - Přestože Motor prohrává už 0:3, Budějčáci se v Jihlavě přesto dobře baví a tlačí svůj tým dopředu.

19:57 - Motor už nedokázal nepříznivý stav zvrátit. Prohrál 2:4 a na jih Čech se vrací bez bodu. Přesto ale na Vysočině zanechal hluboký dojem. Zejména vysoký počet výjezdníků dokazuje, že Budějce opravdu jsou městem hokeje.

Autoři | Foto Martina Pešková

Štítky Jihlava, České Budějovice, Argentina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ONLINE: Motor se vrací bez bodu  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.