Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

SOUTĚŽ: Otestovat připravenost Jihostroje před odvetou Poháru CEV přijede Ústí nad Labem

Zatím bez jediného zaváhání prochází volejbalisté Českých Budějovic novým ročníkem UNIQA volejbalové extraligy. Potvrdit svou suverenitu budou chtít před domácím publikem v rámci šestého kola, kdy přivítají SK Volejbal Ústí nad Labem, který se prozatím nachází na předposledním místě tabulky.

Severočeši se zatím hodně trápí. A to především na venkovních palubovkách, kde ve třech zápasech uhráli pouhý jeden set. Mírnou vzpruhou určitě může být utkání čtvrtého kola, kdy doma překvapivě udolali mistra z Liberce v pětisetové bitvě. Jinak ale není nic, za čím by se mohli svěřenci Jana Maliny otáčet. Zbylé zápasy, poměrně jasně, prohráli.

Nedá se ale říct, že by měli hráči Jihostroje vítězství předem v kapse. Naposledy se o tom přesvědčili v Příbrami. Už v první sadě měli volejbalisté Ústí nad Labem setbol, svými chybami se však připravili o jeho využití. Poté už převzali otěže duelu Středočeši. I když je hosté nakonec připravili o třetí sadu, tři body brali domácí.

„Myslím si, že dost rozhodl první set, když jsme ho otáčeli a měli jsme možnost setbolu, ale bohužel jsme se o něj chybami sami připravili. Druhý set jsme také nerozehráli špatně, ve třetím setu jsme zahráli bezchybně koncovku a dařil se nám servis. Bohužel ve čtvrtém setu nás od začátku domácí zatlačili a my jsme tahali za kratší konec,“ mluvil po utkání Jan Malina.

Zato na jihu Čech jsou nadmíru spokojeni. V pěti ligových zápasech ztratil Jihostroj pouze dva sety a právem se vyhřívá na čele tabulky české nejvyšší soutěže. A i v evropském měření sil se zadařilo. Úvodní střetnutí prvního kola Poháru CEV dopadlo pro hráče v černobílých dresech skvěle, protože nizozemský Apeldoorn neuhrál na svém hřišti ani jednu sadu. To znamená, že VK České Budějovice je kousek od postupu do další fáze.

Naposledy se Jihočeši představili v hlavním městě. Po odchodu Donovana Džavoronoka se ČZU Praha trápí, nedokáže najít ten správný herní rytmus, což se potvrdilo i toto pondělí. Jihostroj se se soupeřem příliš dlouho netrápil a zvítězil ve třech setech. „Jsem rád, že jsme tohle utkání odehráli v takovém tempu. Sestavou jsem nehýbal z důvodu odvety v Poháru CEV. Jsme rádi za 3 body,“ řekl kouč aktuálního vicemistra Jan Svoboda.

Sobotní střetnutí startuje ve Sportovní hale v 18 hodin. Řídit ho bude rozhodcovská dvojice Dmejchal - Záhorcová. Pro ty, kteří se nebudou moci dostavit do ochozů, je tradičně připraven i živý přenos na TVCOM.cz.

Soutěž o vstupenky

Díky soutěži s Budějckou Drbnou můžete vyhrát čtyři vstupenky, které si mezi sebe rozdělí čtyři čtenáři rovným dílem. Každý tedy dostane po jednom lupenu. K účasti stačí prostřednictvím formuláře zodpovědět do sobotního poledne následující otázku a pak už jen čekat na slosování.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

SOUTĚŽ SKONČILA

Daniel de Souza Maciel je z Brazílie. Správně byla možnost C.

Po jedné volné vstupence na dnešní utkání vyhráli čtenáři Milan Burian, Jaroslav Hrbek, Kateřina Šamalová a Helena Hradová. Blahopřejeme!

Foto Dominik Svoboda

Štítky soutěž, Ústí nad Labem, Jihostroj, Uniqa Insurance Group, Česká volejbalová extraliga mužů, České Budějovice, vstupenka, VK Jihostroj České Budějovice, Česká zemědělská univerzita v Praze, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Otestovat připravenost Jihostroje před odvetou Poháru CEV přijede Ústí nad Labem  |  Soutěže  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.