Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

SOUTĚŽ: Herečka Eliška Machačová, známá jako zpěvačka Ella, natočila svůj první videoklip!

Mladá herečka a zpěvačka, studentka druhého ročníku JAMU v Brně, Eliška Machačová natočila svůj první videoklip k písničce Déšť, který je velmi tématický k letošnímu počasí. Herečka, která účinkovala v několika muzikálech v Divadle pod Palmovkou, v Divadle Broadway nebo v seriálu Gympl, natočila videoklip se svou kapelou ve svém rodném Opočně v Orlických horách. O režii a scénář se postaral ředitel divadla Kodym v Opočně, Josef Machač.

Eliško, jak jste se dostala od účinkování v muzikálech ke zpívání s kapelou?
Od malinka jsem tíhla hlavně k hudbě a zpěvu a měla jsem jasno, že to je ten směr, kterým se mám dát. Jelikož jsem vyrůstala v hereckém prostředí, protože tatínek hrával v ochotnickém divadle, hodně jsem se motala kolem divadla a připadalo mi spojení herectví a hudby na jevišti to nejlepší. Proto jsem tedy odešla studovat do Prahy na konzervatoř muzikál. Postupem času se ale člověk vrátí stejně k tomu od čeho vzešel a začala jsem se v poslední době trochu víc věnovat solovému vystupování zejména s kapelou a strašně mě to nadchlo. Ovšem od muzikálu a herectví jsem určitě neupustila, protože je to druhá část mého já a zároveň z toho čerpám a snažím se to zúročit i ve svých písních. Jsem vděčná, že můžu skloubit tyhle dvě věci dohromady a dělat  je zároveň.

S kapelou fungujete už necelý rok, zároveň jste už stihli hostovat známým kapelám jako jsou Buty nebo slovenská kapela No Name. Jak na to vzpomínáte?
Hostování v kapele Buty byl náš odrazový můstek vůbec a celkově uplně první koncert s kapelou. Tím pádem na něj strašně ráda vzpomínám, i když jsme byli všichni strašně nervozní, protože to pro nás byla čest hrát před takovými velikány. To samé platilo před kapelou No Name, kde jsme měli před vystoupením potíže s technikou, takže jsme si do poslední chvíle nebyli jisti, jestli koncert vůbec odehrajeme. Nakonec vše dopadlo skvěle a publikum nás uvítalo nad naše očekávání. Jsou to neopakovatelné zážitky a všichni na ně rádi vzpomínáme.

Jaké zážitky si vybavujete z natáčení vašeho nového videoklipu k písničce Déšť?
Natáčení, ač se to třeba na první pohled nezdá, bylo docela náročné zejména v tom, že jsme ho natáčeli v období, kdy bylo sucho a nesmělo se plýtvat vodou, tím pádem hasiči, kteří měli zajišťovat technickou část, nebyli oprávněni, a protože čas nás tlačil a tanečníci ani choreografka byli časově vytížení, neměli jsme šanci natočit klip v jiném časovém rozmezí. Bylo to tedy dost náročné, protože se prakticky hodně věcí točilo na první dobrou.

Kdo píše hudbu a texty ve vaší kapele ?
O hudbu v kapele se stará kytarista Adam Malík, který se podílí také na některých textech. Dvorní textařkou je pak Gabriela Chudašová.

Na JAMU studujete muzikálové herectví. Co tě baví ze všech složek (zpěv, tanec a herectví) nejvíce?
Nejde přesně určit, co mě baví stoprocentně nejvíce. Já mám pořád na prvním žebříčku zpěv a herectví, tanec je pak trošku pod tím, ale všechny tři obory zvlášť jsou něčím ojedinělé a mají své kouzlo. V muzikálu je pak výhoda ta, že všechny tři složky se dají spojit.

Co děláte ve svém volném čase?
Svůj volný čas trávím ráda s rodinou a malou sestřičkou. Také relaxuji v lese v přírodě, kde čerpám energii. Miluju jízdu na koni nebo běh.

Soutěž o CD kapely Black Roll

Díky soutěži s Budějckou Drbnou může pět čtenářů vyhrát CD kapely Black Roll. K účasti stačí prostřednictvím formuláře zodpovědět do páteční 12. hodiny následující otázku a pak už jen čekat na slosování.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

Kdy vznikla skupina Ella&band?

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Tisková zpráva

Štítky hudební skupina, herec, videoklip, soutěž, divadlo, muzikál, Opočno, Janáčkova akademie múzických umění v Brně, hudba, Divadlo Broadway, Divadlo pod Palmovkou, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SOUTĚŽ: Herečka Eliška Machačová, známá jako zpěvačka Ella, natočila svůj první videoklip!  |  Soutěže  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.