Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zlatavý mok, chutné jídlo, dobrá hudba... Minipivovar Kněžínek pořádá open-air festival

Na jihu Čech je pro posledních pár srpnových dní přichystáno několik zajímavých akcí, na kterých se můžete rozloučit s létem. Velkým lákadlem je třeba Konec léta - Minifest v 1. českobudějovickém minipivovaru Kněžínek. V Haklových Dvorech na klidném okraji Budějc zahraje v pátek 28. srpna hned několik zajímavých kapel.

Vše začne v útulném areálu minipivovaru už v 17 hodin. Na podiu se představí rock-popová kapela The Needs z Milevska, která v pětičlenném složení se zpěvačkou Annou Pintovou hraje od roku 2013. Následně je vystřídají o něco tvrdší Lex Barker. Budějčtí kapelníci jsou známí rap-rockovou hudbou. Tahle čtyřčlenná partička působí na scéně v čistě pánském složení ještě o rok déle.

Pak ale bude podium v minipivovaru doslova přeplněné k prasknutí. Ovládne jej osmičlenná kapela Bags ze Strakonic. Jestli máte strach, že je členů snad až moc, tak ho mít určitě nemusíte, protože tahle rock-popová skupina je specifická svou dechovou sekcí a elektronikou. Navíc má v čele krásnou zpěvačku Báru Hájkovou.

Kdo si ale potrpí na ostřílenou jihočeskou klasiku, bude nadšený z hlavního hřebu celého odpoledne a večera. Jako poslední totiž zahraje budějcká reggae-funk kapela HE band, kterou snad ani není třeba představovat. Se známým zpěvákem Jirkou Hebíkem zakončí celý minifest. Program by se měl přehoupnout lehce přes půlnoc, a tak bude na dlouhou dobu o zábavu postaráno.

Organizátoři tohoto open-air festivalu by ze zakončení léta chtěli udělat pokračující tradici. A rozhodně k tomu mají, nejenom díky obsazení, dobře nakročeno. Minipivovar Kněžínek si k poslechu hudby připravil, krom domácího piva, které je samozřejmostí, i domácí pochutiny. Na grilu tak návštěvníci naleznou nejenom pořádné flákoty masa, ale i různé druhy klobásek a jiných podobných výrobků.

Pokud si chcete zpříjemnit závěr týdne festivalem Konec léta - Minifest, neměli byste dlouho otálet s nákupem lístků v předprodeji. Vstupenka vyjde na rovnou stokorunu a zakoupit ji můžete buď přímo v minipivovaru, nebo v budějcké restauraci Life Is Dream. V den konání bude na místě už stát o dvacet korun více. Více informací o akci naleznete na www.knezinek.cz.

Soutěž o vstupenky

Díky soutěži s Budějckou Drbnou mohou dva čtenáři vyhrát dva lístky na Konec léta - Minifest. K účasti stačí prostřednictvím formuláře zodpovědět do čtvrteční 17. hodiny následující otázku a pak už jen čekat na slosování.

Podmínkou účasti v soutěži je vyplnění jména a kontaktních údajů. Ty budou využity pouze pro potřeby redakce v rámci této soutěže.

SOUTĚŽ SKONČILA

Minipivovar Kněžínek byl založen v roce 2012. Správně je tedy odpověď C.

Dvě volné vstupenky vyhráli čtenáři Tereza Benešová a Adam Pražský. Blahopřejeme!

Štítky minipivovar, festival, hudební skupina, léto, hudba, vstupenka, soutěž, Česko, České Budějovice, Lex Barker, jídlo, Milevsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Hebik

moc se tesime, uzijeme si :-)ja si dam medovy pivko, mooooc dobry :-)

Středa, 26. srpna 2015, 10:07Odpovědět

Zlatavý mok, chutné jídlo, dobrá hudba... Minipivovar Kněžínek pořádá open-air festival  |  Soutěže  |  Drbna  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.